Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox is geoptimaliseerd voor iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2015, 9:26 CategorieApplicaties

De cloudopslagdienst Dropbox heeft aangekondigd dat de iOS-app van een update voorzien is, waardoor Dropbox geoptimaliseerd is voor iOS 9. Zo biedt Dropbox nu ondersteuning aan voor 3D Touch en natuurlijk de Spotlight-feature van het nieuwe OS.

iOS 9: Dropbox is er klaar voor

Dropbox, een populaire cloudopslagdienst, heeft aangekondigd dat het bedrijf een aantal tweaks heeft doorgevoerd aan de officiële iOS-applicatie, zodat het optimaal gebruik kan maken van de nieuwe features die zijn geïntroduceerd in iOS 9. Eén van de aanpassingen is de implementatie van Spotlight. Wanneer je gebruikmaakt van die uitgebreide zoekfunctie binnen iOS 9, dan komt je ook recent aangepaste en offline bestanden tegen die staan opgeslagen in je Dropbox-map, wat natuurlijk superhandig is voor iedereen met Dropbox.

Ook biedt de app ondersteuning aan voor 3D Touch; handig voor wanneer je bijvoorbeeld die nieuwe iPhone 6s Plus gaat nemen. Zo kun je nu het app-icoon van Dropbox in het menu indrukken en even vasthouden, waarna er een contextueel menu verschijnt. In dat menu kun je er onder meer voor kiezen een foto te uploaden of Dropbox te doorzoeken. Daarnaast is het voor gebruikers gemakkelijker gemaakt om bestanden te hernoemen, te verplaatsen et cetera, via een nieuw pijltje dat zich rechts van het bestand op het scherm bevindt.

De optie ‘favorieten’ heet tegenwoordig ‘offline bestanden’. Je kunt bestanden markeren voor offline toegang, zodat je ze ook paraat hebt zonder internetverbinding.

iOS 9 is sinds woensdagavond zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.