Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Force Touch op de iPhone 6s heet ‘3D Touch’

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2015, 11:40 CategorieApple

Op de iPhone 6s gaat Force Touch anders heten: 3D Touch. De nieuwe schermen kunnen namelijk drie soorten druk herkennen, in plaats van twee zoals op de Macbook.

3D Touch

Komende woensdag gaat Apple de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus aankondigen, tijdens het grootste event dat het bedrijf ooit gehouden heeft. Een belangrijke nieuwe feature van de nieuwe iPhones is het Force Touch scherm, waardoor de telefoon kan herkennen hoe hard je op het scherm drukt. Op basis hiervan wordt een heel nieuw scala aan interacties mogelijk, die je zou kunnen vergelijken met de rechtermuisknop op je muis. De techniek vinden we al terug in de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe MacBook. Dit weekend bleek echter dat de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus de volgende generatie Force Touch hebben, dus preciezer en beter dan de schermen van de eerder genoemde gadgets.

Volgens anonieme bronnen noemt Apple de nieuwe schermen “3D Touch Display”. Het verschil is relatief simpel: de trackpad van de nieuwste Macbook en het scherm van de Apple Watch kunnen twee verschillende soorten druk herkennen, en 3D Touch kan er zoals de naam al doet vermoeden drie registreren. Bij de Macbook en de Apple Watch komt het neer op het verschil tussen het scherm even aanraken en echt drukken, maar bij de nieuwe iPhones gaat het om aanraken, drukken, en hard drukken. Dit maakt nieuwe soorten manieren van navigeren mogelijk, zoals de snelkoppelingen die de iPhone 6s waarschijnlijk gaat krijgen.

9TO5Mac noemt enkele voorbeelden van wat 3D Touch voor verschil kan maken: in de Maps applicatie kun je bijvoorbeeld harder drukken op een locatie om gelijk een routebeschrijving te krijgen. Dat scheelt een heleboel stappen. Ook kunnen gebruikers menuutjes openen door iets harder op de naam van een nummer te drukken in de Apple Music applicatie, waarvoor je anders op een menu-knop moest drukken. Het wordt interessant om te zien hoe ontwikkelaars om gaan met deze fragmentatie van de markt, al zullen hoogstwaarschijnlijk de iPad en de iPad Mini snel volgen.

 

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.