Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail-app op Android krijgt twee handige features

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2015, 9:15 CategorieAndroid

Google heeft aangegeven dat de Gmail-app op Android voorzien is van twee handige functies, waar de webversie ook over beschikt. Je kunt nu namelijk direct vanuit het menu iemand blokkeren of je afmelden voor een nieuwsbrief.

Download de Gmail-update voor meer functies

Google heeft laten weten dat de Gmail-applicatie op Android (en de Gmail-website in het algemeen) voorzien is van twee handige, nieuwe features. Eén van de nieuwe features is de mogelijkheid om direct een afzender te blokkeren vanuit het menu van de app. Voorheen werden e-mailadressen vanzelf geblokkeerd naarmate meer mensen de mails van de afzender als spam rapporteerden, maar dat is blijkbaar een proces te langzaam gaat. Met deze mogelijkheid legt Google het heft in handen van de gebruiker, in plaats van het systeem.

Mocht de afzender dan alsnog blijven mailen, dan komen die e-mailberichten alsnog in de spambox terecht, waar je er alsnog voor kunt kiezen om de afzender niet langer te willen blokkeren. Daarnaast hebben Android-gebruikers de mogelijkheid om zich direct uit te schrijven van een nieuwsbrief, ook vanuit het menu van de applicatie. Daardoor hoef je niet langer in te zoomen op dat kleine stukje tekst onderaan die irritante nieuwsbrieven. Deze functie was al beschikbaar op het web. De update voor Android kan elk moment arriveren.

  • Gmail
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.