Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt met eigen variant van Apple Care’

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2015, 20:58 CategorieAndroid

Een verwijzing in de broncode van de Google Store wijst erop dat Google met een eigen variant van Apple Care komt: Nexus Protect.

Nexus Protect

Apple biedt al enkele jaren Apple Care aan, een soort van verzekering voor je Apple producten. Als je Apple Care voor bijvoorbeeld je iPhone hebt, kun je onder andere nieuwe oordopjes krijgen als je oude kapot gingen, en krijg je een nieuwe telefoon als je batterij het niet meer zo goed doet. Het zorgt ervoor dat klanten zich wat minder zorgen hoeven te maken over hun gadgets, en je dus niet opeens in de problemen zit als je iPad het bijvoorbeeld opeens niet meer doet. Je hebt natuurlijk altijd garantie op je gadgets, maar Apple Care gaat net die paar stappen verder. Voor Android-telefoons bestaat er niet echt een alternatief voor Apple Care, naast de regelingen van winkelketens zelf of de verzekering die je natuurlijk met je eigen verzekeraar hebt afgesloten. Daar lijkt veranderingen in te komen, want een aantal anonieme bronnen en opgedoken wijzigingen in de Google Store wijzen op een soortgelijke service voor Nexus apparaten: Nexus Protect.

De Nexus-lijn van Google dient als een voorbeeld van wat Google’s visie voor Android is. De tablets en telefoons worden steeds weer door andere merken geproduceerd, maar toch weten ze steeds weer een aantrekkelijk lage prijs met indrukwekkende specificaties te combineren. Bijvoorbeeld de Nexus 7 uit 2013 is nog steeds één van de beste deals die je kunt vinden op het gebied van kleinere tablets, en fans wachten met spanning de nieuwe Nexus 5 van LG af. De afgelopen dagen doken er een aantal verwijzingen op de Google Store op die verwezen naar Nexus Protect. Als je in de broncode van de Nexus 6 pagina kijkt zie je het volgende staan:

Je kunt deze telefoon niet toevoegen behalve als het de zelfde Nexus Protect keuze heeft als de andere telefoons in je winkelmandje. Je kunt je keuze updaten of deze telefoon met je volgende bestelling kopen.

Het ziet ernaar uit dat Nexus Protect dus ook een soort van uitgebreidere verzekering is voor Nexus telefoons. Eerder deze maand noemde een anonieme bron de presentatie van de nieuwe Nexus 5 en Nexus 6 als het moment waarop Google Nexus Protect gaat onthullen, dus we weten snel of de geruchten kloppen. Toch hoeven dit soort vermeldingen in de broncode niks te betekenen: eerder doken er al verwijzingen naar een soortgelijke verzekering van Google op in officiële documenten, waarna er nooit meer iets van gehoord werd. De tekst is aangezet voor bijna alle hardware die te koop is in de Google Store, van Chromebooks tot Android Wear smartwatches, ook de gadgets die niet door Google worden gemaakt.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.