Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google kondigt Nexus-phablet op 29 september aan’

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2015, 14:48 CategorieAndroid

Volgens de laatste geruchten zal Google op 29 september zijn twee nieuwe Nexus-toestellen aankondigen, namelijk de Nexus 5 en Nexus 6. Het gaat in beide gevallen om de geüpdatete versies van de modellen die al op een eerder moment zijn uitgebracht.

Gerucht: Nexus 6 (2015) verschijnt mogelijk 29 september

Naar verluidt gaat Google samen met LG en Huawei op 29 september 2015 twee nieuwe Nexus-toestellen aankondigen, namelijk de LG Nexus 5 (2015) en de Huawei Nexus 6 (2015). Over de Huawei Nexus 6 wordt gezegd dat hij geleverd wordt met een scherm van 5,7 inch en een grote camera aan de achterkant. Er wordt ook geroepen dat de nieuwe 6 een vingerafdrukscanner krijgt. De geruchten dat Huawei de volgende Nexus-phablet aankondigt doen nu al maanden de ronde, waardoor het inmiddels heel aannemelijk lijkt.

Normaliter organiseert Google een klein evenement voor zijn Nexus-smartphones – dit is echter geen normale situatie, omdat het bedrijf dit jaar dus mogelijk twee smartphones aankondigt, waarvan één dus een phablet is. Het is dus nog even afwachten hoe groots Google gaat uitpakken dit jaar. Ook is er nog geen zinnig woord te zeggen over de prijs. Normaal gesproken zijn Nexus-producten redelijk goedkoop, zodat het voor veel mensen interessant wordt. En laat het nou net een trend zijn om goedkope high-end Android-modellen uit te brengen.

Aan de andere kant zagen we vorig jaar dat Google zich niet door de prijs liet leiden tijdens de aankondiging van de Nexus 6, die een behoorlijk hoog prijskaartje had. Wat we in elk geval met zekerheid kunnen stellen is dat Google de kans neemt om Android 6.0 Marshmallow nog even in het zonnetje te zetten, in samenwerking met de nieuwe Nexus-producten. Google heeft niet op de geruchten gereageerd, maar het zal ongetwijfeld kunnen kloppen dat Google in elk geval deze maand iets gaat aankondigen omtrent de Nexus-lijn.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.