Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos-update hint naar toekomstige functies

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2015, 9:16 CategorieAndroid

De nieuwste update voor Google Photos, die al beschikbaar is, hint naar enkele nog te verwachten functies voor de foto-opslagdienst. Zo is er nu al het grondwerk gelegd voor een feature waarmee het mogelijk wordt samen een album samen te stellen.

Meer features voor Google Photos op komst

Vorige lanceerde Google een update voor Google Photos, met het versienummer 1.5. De update bracht weinig noemenswaardige vernieuwingen met zich mee – echter, onder de motorkap heeft Google alvast wat werk verricht voor latere updates. Eén van de nieuwe features heet Album Collaboration. Hiermee is het mogelijk om – zoals altijd – een album te maken en te delen met wie je wil, maar de mensen met wie je het album deelt zijn dan ook in staat de collectie foto’s aan te passen. Zo kun je dus samen werken aan dat perfecte fotoalbum.

Ook wordt er melding gemaakt van iets dat heet ‘people_labeling’. Google Photos mag dan al best goed zijn in het herkenning van gezicht, er gaat nog wel eens iets fout. Er is echter nog geen handmatige manier beschikbaar om mensen te ‘labelen’ en dat is wat ‘people_labeling’ zomaar zou kunnen zijn. Als laatste nieuwe feature zien we dat Chromecast-ondersteuning terugkeert. Toen Photos nog onderdeel was van Google+, was er al Chromecast-ondersteuning beschikbaar, maar om onbekende redenen werd die functies geschrapt.

Je kunt de nieuwste versie van Google Photos, zonder de bovenstaande functies, hieronder downloaden.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.