Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Play toont compacte sterrenscore voor apps’

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2015, 10:45 CategorieAndroid

Enkele Android-gebruikers hebben gemeld dat zij nu een andere sterrenscore voor apps te zien krijgen in Google Play op Android. Waar ze voorheen vijf al dan niet donker gemaakte sterren zagen, zien ze nu slechts één ster met daarachter een score.

Werkt Google aan een nieuwe scoresysteem?

Het gebeurt wel eens vaker dat Google kleine veranderingen doorvoert aan de interface van een populaire applicatie, zonder dat verder toe te lichten in een blogpost of iets dergelijks. Dit blijkt nu ook het geval in Google Play, de digitale winkel van het Android-platform. Enkele gebruikers hebben aangegeven namelijk geen vijf grijze sterren meer te zien (die met een donkere grijsvariant aangeven hoe hoog de score is), maar in plaats daarvan slechts één ster zien, met daarachter een cijfer die de score aangeeft van de app in kwestie.

sterren-play-store

Er is nog veel onduidelijk over deze verandering, maar één ding weten we zeker: de verandering is niet voor iedereen zichtbaar. Ook heeft Google hier dus niets over naar buiten gebracht. Mogelijk hebben we te maken met een Google-team dat deze nieuwe lay-out uitprobeert, om te kijken of het zichtbare invloed kan uitoefenen en de gebruikerservaring kan verbeteren. Mocht het een test zijn waarvan de uitkomst positief is, dan kan het zomaar gebeuren dat we strak allemaal te maken krijgen met deze kleine aanpassing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.