Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google toont Pixel C-tablet met Android 6.0 Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2015, 19:21 CategorieAndroid

Google heeft vandaag niet alleen de Nexus 6P en Android 6.0 Marshmallow aangekondigd, ook toonde het bedrijf de Pixel C. De Google Pixel C is een tablet, maar dan ontwikkeld om de tablet-ervaring opnieuw te definiëren. Dit deed Google eerder al met de Chromebook Pixel, de ‘nieuwe’ manier waarop we de laptop gebruiken.

Google Pixel C

De Google Pixel C is de eerste tablet die op Android 6.0 Marshmallow draait. De tablet is vrij simplistisch gehouden maar komt met een hoogwaardige behuizing van geanodiseerd aluminium. Het is echter niet alleen een tablet, er komt ook een keyboard bij dat magnetisch met de tablet verbonden wordt. Zo kan het keyboard ook als cover voor de achterzijde of voorzijde gebruikt worden. De tablet wordt middels Bluetooth met het keyboard verbonden en middels magneten kan het scherm in verschillende hoeken in het toetsenbord gezet worden. Het keyboard wordt automatisch opgeladen wanneer deze op het scherm gelegd wordt en kan bovendien met een volle accu ongeveer 2 maanden meegaan.

Google-Pixel-C-1

De Pixel C beschikt over een 10.2-inch scherm met een (opvallende) 1:√2 beeldverhouding, een 500 nits helderheid en een 2.560 bij 1.800 pixels resolutie. Onder de motorkap zien we een quadcore Nvidia X1-processor terug, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen. Speciaal voor stem-input beschikt de tablet over maar liefst vier microfoons. Qua connectiviteit zien we onder meer de usb type-c-poort, Bluetooth en Wifi terug. Opvallend is dat Google elke zes weken updates voor de tablet belooft.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Pixel C moet voor de feestdagen nog via de Google Play Store te koop zijn voor een prijs vanaf 499 dollar. Hiervoor krijg je de 32GB-versie. De 64GB-versie gaat 599 dollar kosten. Het keyboard is los te koop voor 149 dollar. Wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.