Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google updatet Documenten met spraak-naar-tekst

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2015, 15:36 CategorieAndroid

Google heeft een aantal van zijn producten, zoals Documenten, op het web, Android en iOS van een aantal toffe updates voorzien. Zo is het nu mogelijk om in het Engels of Nederlands de spraak-naar-tekst-functie te gebruiken, zodat je niet zelf hoeft te typen.

Niet meer typen in Google Document… of toch wel?

Google heeft sinds woensdag een aantal toffe updates doorgevoerd aan een paar populaire online producten, zoals Documenten. Zo is het vanaf nu mogelijk om van de spraak-naar-tekst-functie gebruik te maken, waardoor je zelf de documenten niet meer hoeft te typen. Het voordeel aan de technologie van Google, die in de afgelopen jaren is ontwikkeld door het bedrijf, is dat je niet eerst eindeloos in de microfoon hoeft te praten om het aan de gang te krijgen – nee, je opent Docs en een nieuw document en kunt meteen beginnen.

Je vindt de optie onder Extra > Spraakgestuurd typen. Deze functie werkt met Google Documenten op het web, maar ook op Android en iOS. We hebben het even uitgeprobeerd en we kunnen nog niet stellen dat het perfect werkt, maar je komt er al wel een heel eind mee. Niet alle woorden worden correct opgepikt en zaken als interpunctie is ook nog een probleem; dat kun je alleen in het Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Russisch doen. Wanneer dit naar Nederland toe komt, is helaas niet bekendgemaakt door Google.

Daarnaast is er een handige functie toegevoegd wanneer je met meerdere personen aan hetzelfde document werkt. Je kunt namelijk met een druk op de knop zien wat er sinds de laatste keer is aangepast. Ook kun je nu in Spreadsheets sneller data visualiseren en ontleden en beschikt Google Documenten nu ook over een speciale research-knop waarmee je snel en gemakkelijk informatie kunt invoegen in het bestand waar je op dat moment mee aan het werk bent. De nieuwe features zijn nu voor iedereen op het web beschikbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.