Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verstuurt uitnodigingen voor event op 29 september

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2015, 10:25 CategorieAndroid

Het is dan eindelijk zover: Google heeft een event aangekondigd voor 29 september, waar waarschijnlijk de twee nieuwe Nexus telefoons en een nieuwe Chromecast aangekondigd gaan worden.

Google

Google heeft vrijdagavond uitnodigen verstuurd voor een event in San Francisco op 29 september, een dinsdag. Het event zal plaatsvinden om ongeveer zes uur in de avond, Nederlandse tijd. Het is de eerste keer dat Google een event houdt na de reorganisatie en de oprichting van Alphabet, het nieuwe moederbedrijf van Google. Naar verluidt gaat Google samen met LG en Huawei op 29 september 2015 twee nieuwe Nexus-toestellen aankondigen, namelijk de LG Nexus 5 (2015) en de Huawei Nexus 6 (2015). Over de Huawei Nexus 6 wordt gezegd dat hij geleverd wordt met een scherm van 5,7 inch en een grote camera aan de achterkant.

Op verschillende gelekte foto’s is ook te zien  dat de nieuwe 6 een vingerafdrukscanner krijgt. Ook de nieuwe LG Nexus 5 is te zien op gelekte foto’s met een strak ontwerp dat doet denken aan de originele HTC One X. Verder kondigt Google waarschijnlijk de nieuwe Chromecast aan, de opvolger van de uiterst populaire dongle die je in je tv kunt steken, waarna je er allerlei soorten content naartoe kunt streamen. Google werkt nu al een tijdje aan de opvolger van de Google Chromecast, maar deze week is er een nieuw lek opgedoken in de vorm van een foto. De nieuwe Chromecast zou in staat zijn social media-feeds te kunnen vertonen op je tv, een betere WiFi-verbinding gaan krijgen en een nieuwe Fast Play-feature krijgen, waarmee je waarschijnlijk sneller je media kunt streamen naar het apparaat.

Recente geruchten wijzen erop dat je er een soort van mini-dongles bij kunt kopen die je in je speaker kunt steken, zodat ze opeens “smart” worden en je er muziek naartoe kunt streamen. Ook gaat Google Nexus Care aankondigen, een soort van variant op Apple Care, de verzekering waarmee je zonder problemen een nieuwe smartphone krijgt als je bijvoorbeeld een barst in je scherm hebt. Helaas wordt er dit jaar volgens verschillende geruchten en analisten voor het eerst sinds de Nexus 10 geen Nexus tablet aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.