Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on: Eerste ervaring met de nieuwe Lenovo Thinkpad Yoga 260 en 460

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2015, 13:02 CategorieWindows

Lenovo is een bedrijf met een enorm productaanbod, er is echt voor ieder wat wils. Voor mensen die smartwatch willen met een Hello Kitty achtergrond tot de serieuze professional die een no-nonsense laptop nodig heeft. Ook is er een voor elke mogelijke variatie een variant te vinden, en in die categorie scharen wij de Lenovo Thinkpad Yoga convertibles.

Lenovo Thinkpad Yoga

Dit zijn zakelijke laprops die de naam die IBM met de Thinkpad heeft opgebouwd (en de naam die Lenovo een paar jaar geleden kocht van Big Blue) eer aandoet. Het zijn laptops met een zakelijke insteek en dat vertaalt zich vooral in de een extreem solide behuizing, extra beveiligingsopties en een geïntegreerde stylus. Natuurlijk ontbreekt ook de rode trackpointer niet, de muisbesturing die je midden in het toetsenbord vindt en nog altijd de nodige fans heeft.

Lenovo-ThinkPad-Yoga-260-2

In het artikel waar wij schreven over de aankondiging van de Lenovo Thinkpad Yoga 260 en Thinkpad Yoga 460 kan je alle informatie vinden over de specificaties en configuratie opties. Voor dit artikel is het goed om te weten dat er nu twee schermformaten zijn, 260 voor het 12.5-inch scherm en 460 voor de 14-inch variant. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste (6de) generatie Intel-processoren en zijn de schermen nog steeds voorzien van een matte afwerking. De Thinkpad Yoga’s ontlenen hun naam natuurlijk aan het door Lenovo populair gemaakte 360 graden draaiende scharnier zodat de laptop in verschillende standen te gebruiken is. De behuizing is van een een speciale magnesium legering die het systeem extreem robuust maakt.

Lenovo-ThinkPad-Yoga-260-3

Op de beursvloer in Berlijn hebben wij wat tijd doorgebracht met de nieuwe Thinkpad Yoga’s en zijn we vooral onder de indruk geraakt van de kleinere Lenovo Thinkpad 260 met het 12.5-inch display. De opvolger van de Thinpad Yoga (2014) is vooral een stuk dunner en lichter geworden. Nieuw is de vingerafdrukscanner in de behuizing en dat is natuurlijk goed voor de zakelijke gebruiker. Heel veel meer dan het gewicht en formaat testen hebben we natuurlijk niet kunnen op in Berlijn, maar dat was al wel genoeg om te merken dat dit een waardige opvolger gaat worden van de machine waar we al zo’n fan van zijn.

Lenovo-ThinkPad-Yoga-260-1

De behuizing voelt ondanks het verloren gewicht en formaat nog steeds supersterk aan en ook het Yoga-scharnier is weer voorzien van een goede weerstand zodat het scherm niet op een irritante manier wiebelt. Qua snelheid hebben we met de nieuwste Intel processoren natuurlijk ook niets te klagen. De vingerafdrukscanner heeft helaas nog het ‘ouderwetste’ swipe-design en is nog niet zo gaaf als de scanners die we gewoon zijn van iPhones of de nieuwere Huawei-toestellen, maar werkt uiteindelijk wel gewoon prima. We zijn ook blij te zien dat het toetsenbord nog steeds ‘geblokkeerd’ wordt in zijn eigen behuizing zodra het scherm 360 graden gedraaid wordt richting tablet-modus. Hierdoor zijn de toetsen verzonken in hun eigen omlijsting en kun je niet per ongeluk toetsen indrukken.

Lenovo-ThinkPad-Yoga-260-4

Wij zijn erg benieuwd naar een langere testperiode met beide modellen en hopen jullie dus in een later stadium te kunnen voorzien van meer dan een paar woorden met betrekking tot deze nieuwe Lenovo Thinkpad Yoga-modellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad Yoga 260 is vanaf november verkrijgbaar voor €979 (ex. btw), en de ThinkPad Yoga 460 komt in februari 2016 uit, met een prijskaartje van €839 (ex.btw).

 • Delen:
Lenovo ThinkPad Yoga 460
Windows 10
Lenovo ThinkPad Yoga 260
Windows 10

Reacties

 1. CObb
  10 september, 2015 om 19:18

  is het 16:9 of is er gekozen voor 3:2, ziet er 16:9 uit… Jammer…

  • Sam
   11 september, 2015 om 8:09

   16:9

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.