Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on: Eerste ervaringen met de Lenovo Miix 700

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2015, 14:56 CategorieWindows

Lenovo heeft afgelopen week een hybride aangekondigd die door verschillende media direct als Surface killer werd bestempeld. Natuurlijk is dat zonder een goede testperiode nog wat voorbarig maar als we kijken naar het design van de Lenovo Miix 700 dan is de verwijzing naar de Microsoft Surface in ieder geval terecht… Het is een echte Surface-kloon.

De Lenovo Miix 700

Net zoals de Surface heeft de Miix 700 een kickstand en een scharnier, waardoor je de Miix 700 ook kunt gebruiken als een tablet. Ook is er net zoals bij de Surface een keyboard dat je met sterke magneten aan de Ideapad Miix 700 kunt vastmaken, zodat je de tablet kunt gebruiken als laptop. Een systeem dat een 1-op-1 kopie is van de Surface. De frisse en leuke kleurtjes zijn dan weer niet gekopieerd. Qua specificaties is het ook een aardig vergelijkbaar; al moet je dit product niet verwarrren met de Pro-variant van de Microsoft Surface, die is gewoon nog een stuk krachtiger.

Alle overige specificaties kan je lezen in het aankondigingsartikel van de Lenovo Miix 700, maar we willen jullie onze eerste ervaringen met het apparaat natuurljk niet onthouden.

Lenovo Miix 700-3

Als je eenmaal over de verbazing van deze schaamteloze kopie heenstapt dan heb je gewoon een heel mooi product in handen. De Lenovo Miix 700 voelt solide aan en is qua vormfactor sowieso een van onze favoriete hybrides. De Lenovo Miix 700 is beschikbaar in het zwart en in het goud, in de tint die we gewoon zijn van Apple producten. Best mooi dus.

Het ingebouwde scharnier/klepje aan de achterkant heeft dezelfde functionaliteit als die van de Surface Pro maar wordt gecombineerd met de watchband-stijl die van verschillende andere Lenovo prodcucten kennen. Chique afgewerkt en het werkt ook nog eens perfect.

Lenovo Miix 700

De toetsenbordcover van de Lenovo Miix 700 is een iets minder succesvolle kopie. Er is voor een ‘lederen’ afwerking van de dunne cover gekozen maar helaas voelt het als een schoolvoorbeeld van pleather… Een beetje jammer dus. De cover zelf voelt wel erg stevig en solide, en ook het tikken op het apparaat ging erg goed.

Lenovo Miix 700-2

Prestaties testen was nog niet echt mogelijk, een normaal rondje door de apps van Windows 10 gaf geen aanleiding om ons zorgen te moeten maken over de beschikbare kracht van van de Lenovo Miix 700.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Ideapad Miix 700 verschijnt in januari van 2016 pas in Nederland en krijgt een prijs van 999 euro mee. Welke specificaties je er in Nederland exact voor terugkrijgt is nog niet bekend. Zoals we gewend zijn van Lenovo komt dit product in veel verschillende varianten voor verschillende markten.

  • Delen:
Lenovo Ideapad Miix 700
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.