Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei en Google presenteren de Nexus 6P

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2015, 18:09 CategorieAndroid

Vandaag is Nexus-dag en dat betekent nieuws uit het kamp van Google. Het bedrijf heeft samen met het Chinese Huawei de volgende Nexus-phablet aangekondigd; de Nexus 6P. Dit model beschikt over een 5.7-inch amoled-display en draait op het nieuwe Android 6.0 Marshmallow.

Google Nexus 6P

Een grote verrassing was het niet meer maar de Google Nexus 6P, gemaakt door Huawei, is een feit. De smartphone, met een formaat van 5,7-inch, is volgens Google en Huawei bijzonder slim, voorzien van de nieuwste technieken en uitgerust met de beste software. Het moet dé referentiesmartphone van dit moment worden.

Google-Nexus-6P-scherm

De Nexus 6P is voorzien van een elegante unibody behuizing, gemaakt van geanodiseerd aluminium. Het scherm heeft een formaat van 5,7-inch, een resolutie van 2560 x 1440 pixels (met een pixeldichtheid van 518ppi) en maakt gebruik van de amoled-displaytechniek. Deze techniek moet zorgen voor een hoog contrast, diepe zwartwaarden en intense kleuren.

Google-Nexus-6P

Onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 810-processor met acht kernen terug, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen. Ook komt de Nexus 6P met stereospeakers aan de voorzijde, een 3.450mAh accu, een usb type-c-connector en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Volgens Google moet de phablet na 10 minuten laden minimaal 7 uur te gebruiken zijn.

Aan de achterzijde zien we een 12,3 megapixel camera terug, een camera die zich vooral moet onderscheiden van de concurrentie in omstandigheden met weinig licht. Ook maakt deze camera de opname van materiaal in de hoge 4K-resolutie ogelijk. Aan de voorzijde van de NExus 6P zien we een 8 megapixel camera terug, uitgerust met HDR+. De smartphone heeft een profiel van 7,3 millimeter.

Google-Nexus-6P-4

Qua software draait de Google Nexus 6P natuurlijk op Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android. Meer over alle vernieuwingen van deze versie vind je in ons Android 6.0 Marshmallow artikel.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus 6P verschijnt eerst in onder meer de VS, Duitsland, Frankrijk, de UK en Japan. In Nederland moet het toestel voor het einde van dit jaar leverbaar zijn. De 32BG-versie gaat 649 euro kosten, de 64GB-versie kost 699 euro en de 128GB-variant krijgt een prijs van 799 euro mee. De Nexus 6P komt in een zilveren, antraciet en een witte afwerking.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.