Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei G8 met 5,5 inch-scherm aangekondigd tijdens IFA 2015

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2015, 12:20 CategorieAndroid

Naast de Huawei Mate S heeft het bedrijf nog een phablet aangekondigd die er in elk geval mooi uitziet: de Huawei G8. Ook dit apparaat is voorzien van een scherm van 5,5 inch en natuurlijk de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Huawei G8: 5,5 inch-scherm, 3GB aan werkgeheugen

Tijdens de IFA-beurs n Berlijn heeft Huawei niet één, maar twee phablets aangekondigd. Naast de Huawei Mate S presenteert het bedrijf namelijk ook de Huawei G8. De Huawei G8 moet later deze maand in Europa verschijnen, in de kleuren grijs, wit en zwart, voor een verwachte verkoopprijs vanaf 399 euro. Het apparaat beschikt over een scherm van 5,5 inch en een full hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels) en hetzelfde door Gorilla Glass-beschermde glaswerk dat de Huawei Mate S ook heeft gekregen van de producent.

Onder de motorkap vinden we een octacore Qualcomm Snapdragon 615-processor, evenals 3GB aan werkgeheugen. Qua interne ruimte kun je rekenen op 32GB, maar mocht je dat te weinig vinden, dan is het goed om te weten dat je dit geheugen kunt uitbreiden middels een microSD-kaart van maximaal 64GB. Daarnaast beschikt de Huawei G8 over een dertien megapixel-camera aan de achterkant, inclusief een saffieren beschermlaag om de lens, zodat die je meer zo snel kan beschadigen en wazige foto’s aflevert.

Ook is er natuurlijk een OIS en een RGBW-sensor en zijn er verschillende modi voor verschillende situaties. Aan de voorkant vind je een selfiecamera van vijf megapixels. De Huawei G8 heeft Android 5.1 Lollipop meegekregen, inclusief de Emotion UI-skin van het bedrijf en is tevens voorzien van een vingerafdrukscanner op de achterkant, met dezelfde technologie aan boord als op de Mate S, en een batterij van 3000 mAh. Wanneer de Huawei G8 precies uitkomt in Nederland, is helaas nog niet bekendgemaakt door de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.