Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MateS met Force Touch te zien op gelekte renders

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2015, 15:57 CategorieAndroid

De Huawei Mate S is te zien op verschillende gelekte foto’s en renders en Huawei teast Force Touch voor de nieuwe smartphone, die deze week nog aangekondigd gaat worden.

Huawei MateS

Huawei heeft vandaag een nieuwe smartphone geteast, de MateS. De Huawei MateS is de spirituele opvolger van de Mate 7 phablet, al zou je de smartphone ook kunnen zien als een compleet nieuwe lijn. De MateS lijkt namelijk Force Touch te hebben, een soort van rechter-muisklik maar dan voor je telefoon. De teaser bevestigt hiermee dus de eerdere geruchten. Apple implementeerde Force Touch in haar nieuwste Macbooks en de Apple Watch. Naast de teaser van Huawei is er ook meer informatie over de telefoon uitgelekt, en zijn er zelfs al officiële renders online verschenen. De MateS heeft een kleiner 2.5D scherm dan de Mate7, 5.7-inch groot, met een resolutie van 1080p.

De smartphone heeft verder de nieuwste chipset van Huawei, de Kirin 935, en 3GB aan werkgeheugen. Als je vaak selfies maakt is de MateS al helemaal interessant; de telefoon zou namelijk een 8 Megapixel camera aan de voorkant hebben. Aan de achterkant van de telefoon zit een 20 Megapixel camera, met de IMX 230 module van Sony. Verder zou de MateS ook een fingerprint-scanner hebben. De kans is groot dat Huawei de MateS aan gaat kondigen tijdens de IFA, deze week. Dat zou betekenen dat de Huawei MateS de eerste smartphone wordt met Force Touch, gezien Apple de nieuwe iPhones pas op 9 september aan gaat kondigen. Force Touch zorgt ervoor dat je smartphone precies kan registreren hoe hard je met je vinger op het scherm drukt, waardoor er meer soorten interactie mogelijk worden. Denk aan het harder drukken op je scherm om een verfkwast dikker te laten verven, of het openen van een menuutje. De Huawei MateS is ook te zien op gelekte renders en foto’s, die vandaag online verschenen. Het ontwerp past in de lijn van de andere smartphones van Huawei, en op de foto’s ziet de MateS er zeer strak uit.

  • Delen:
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Salute
    01 september, 2015 om 19:47

    Wachten tot de Huaweei goedkoper wordt, zo rond rond 250 a 275 euro>

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.