Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Nexus opgedoken in GFXBench’

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 16:57 CategorieAndroid

Het schijnt dat de volledige specslijst van de Huawei Nexus gelekt en nu te zien is in de database van het doorgaans betrouwbare GFXbench. Het zou niet vreemd zijn, aangezien het toestel mogelijk aan het einde van deze maand zal worden aangekondigd.

Is dit nieuwe Huawei Nexus?

In de doorgaans betrouwbare GFXBench is de zogenaamde Huawei Angler opgedoken. Oplettende lezers weten dat Angler gebruikt wordt als verwijzing naar de nieuwe Huawei Nexus-phablet van Huawei en Google. Er is al een hoop gezegd over dit toestel, nog voordat het is aangekondigd. De verwachting is dat Google aan het einde van september zowel de Google Nexus 5X (smartphone, 5,2 inch-scherm) als de Google Nexus 6(X?) gaat aankondigingen tijdens een evenement, die beide draaien op Android 6.0 Marshmallow.

We zetten de vermeende specs van de Huawei Nexus hieronder op een rijtje.

  • OS: Android 6.0 Marshmallow;
  • Scherm: 2560 bij 1440 pixels, 5,7 inch groot;
  • CPU: octacore-processor geklokt op 1,9GHz (Snapdragon 810);
  • GPU: Adreno 430;
  • Werkgeheugen: 3GB
  • Intern geheugen: 32GB
  • Camera aan de achterkant: 13 megapixels;
  • Camera aan de voorkant: 8 megapixels;
  • Verder: accelerometer, barometer, Bluetooth, kompas, gps, gyroscoop, lichtsensor, nfc, stappenteller, nabijheidssensor, sim-kaartgleuf, WiFi.

Het is nu nog een kleine twee weken wachten tot we officieel weten wat de specs zouden kunnen zijn van de nieuwe Nexus-phablet. Zoals het hierboven staat, zijn we nog niet onder de indruk. Phablets en smartphones met 4GB rukken nu op en ook de camera’s zijn wat ons betreft nog aan de lage kant, om nog maar te zwijgen over (de problemen omtrent) de Snapdragon 810. Nexus-apparaten lopen traditioneel technisch voorop de meute, maar in dit geval kunnen we niet anders stellen dat Huawei achter de feiten aanloopt.

En dat terwijl ze zo’n mooi toestel hebben.

  • Delen:
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.