Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei ontwikkelt phablet uitgerust met stylus’

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2015, 9:19 CategorieHardware

Volgens de laatste geruchten zou de Chinese fabrikant Huawei druk bezig zijn met het ontwikkelen van een phablet uitgerust met een stylus.

Huawei ontwikkelt ook een stylus

Heel wat mensen maken graag gebruik van een stylus om hun toestel te bedienen, en ook het Chinese Huawei wil op die markt inspelen. Eerder verraste Apple ons al met een eigen stylus, de Apple Pencil, terwijl de fabrikant tot op heden de stylus altijd vervloekte. Voormalig Apple-CEO Steve Jobs sprak zich regelmatig radicaal uit tegen de digitale pennetjes, maar met de komst van de iPad Pro wordt er toch een nieuwe visie gehanteerd.

Volgens verschillende bronnen is Huawei in gesprek met Wacom, maker van digitale pennen. Door een eigen stylus te ontwikkelen wil de fabrikant waarschijnlijk de concurrentie aangaan met de bekende Galaxy Note van Samsung, die ook een eigen stylus heeft. Verder is er nog niet zo veel duidelijk over de stylus of over welke toestellen het juist gaat.

Er doen ook geruchten de ronde dat Huawei bezig is met een afgeronde scherm, wat in 2016 op de markt zou komen. Dat scherm zou dan geproduceerd worden door Samsung, dat tevens ook fabrikant is van de populaire Samsung Galaxy S6 Edge+. Het ziet er dus naar uit dat Huawei vooral de concurrentie met Samsung’s populairste toestellen wil aangaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.