Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Iemand heeft iOS 9 nu alweer gekraakt

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2015, 11:48 CategorieBesturingssystemen

Het is nu al iemand gelukt om de iOS 9-software te kraken, waardoor diegene er allerlei dingen mee kan doen die Apple niet toelaat. Dit proces heet jailbreaking; doe je hier aan mee, dan verlies je wel de garantie op je Apple-apparaat.

Jailbreaking en iOS 9: het is al gebeurd

Apple is voornemens om op 16 september 2015 de nieuwste versie van iOS uit te brengen voor iPhones en iPads: iOS 9. Met iOS 9 introduceert het bedrijf enkele nieuwe functies, zoals de Proactive-modus, die op basis van context suggesties kan doen, en, specifiek voor iPads, de splitscreen-modus. Mocht je toch liever meer functies willen zien of gewoon compleet iets anders met je iPhone of iPad willen doen, dan moet je hem kraken, ook wel jailbreaking genoemd. Maar let wel op, want je verliest daarmee de garantie op je telefoon of tablet.

Hoewel iOS 9 nog helemaal niet uit is (officieel, wel in bèta voor ontwikkelaars en consumenten), is het nu al iemand gelukt de software te kraken. Een hacker heeft een video online gezet waarin hij laat zien dat hij de pre-release-versie van iOS 9 heeft gekraakt. Ook claimt de beste man dat deze hack werkt op de bèta van iOS 9.1. Jailbreaking werkt vrijwel altijd door een beveiligingslek te exploiteren op je iPhone of iPad. Hoewel Apple er alles aan doet dit te voorkomen, blijven de hackers natuurlijk creatieve manieren vinden dit toch te doen.

Aangezien iOS 9.1 snel na de release van iOS 9 zal verschijnen, is de kans groot dat de hackers de software pas later vrijgeven, zodat Apple niet precies weet waar het lek zich bevindt en die dus ook niet kan dichten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.