Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IFA Techtas: de Acer Aspire Switch 10 E is de ideale reisgenoot

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2015, 15:39 CategorieOpinie

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn waren we maar wat blij dat we de Acer Aspire Switch 10 E tot onze beschikking hadden. Het is namelijk een erg fijne hybride tablet die je aan een toetsenbord kunt vastmaken en waar je een muis op kunt aansluiten.

Reizen en werken met de Acer Aspire Switch 10 E

Zelf heb ik weinig met Apple. Ik vind de iPad een mooi apparaat, maar zou bijvoorbeeld geen iPhone of Macbook willen hebben. Maar tijdens deze beurs heb ik me toch een aantal keer serieus afgevraagd waarom ik vrijwillig met een 17 inch Windows 10-laptop rondloop, eentje van een paar kilo. Terwijl ik dus naar al die andere tech-journalisten aan het kijken was die bijna door de hallen heen vlogen, zo licht waren hun tassen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik koos voortaan maar te werken op de Acer Aspire Switch 10 E.

Acer Aspire Switch 10E-4

Wat ik persoonlijk belangrijk vind aan een laptop is dat het toetsenbord breed genoeg is en dat de toetsen enigszins uit elkaar staan. Gelukkig is dat het geval met deze hybride. Zelf heb ik ook nog ergens een netbook liggen van zeven inch, waar het toetsenbord voor mij net even te smal is om lekker op te blijven typen. Dit toetsenbord is dus fijn – zeker ook omdat ik er de ontvangen voor mijn draadloze muis op kan aansluiten. Zo’n touchpad-muisvervanger is prima als tijdelijke vervangen, maar werken met een muis blijft ideaal.

Daarnaast is het formaat ook meer dan prima te noemen. De tablet zelf is lekker dun en het gekoppelde toetsenbord maakt hem gelukkig niet veel dikker. Het apparaat weegt net iets meer dan een kilo, waardoor het erg prettig was hem mee te nemen over de beursvloer. Persoonlijk hoeft het scherm bij mij ook niet altijd op volle sterkte, bij mij zit-ie meestal op de helft of vlak eronder. Dat zorgde er onder andere voor dat ik urenlang heb kunnen werken op dit Windows-apparaat, zonder dat ik hem heb hoeven opladen. Ideaal.

Acer Aspire Switch 10E-1

Daarnaast speelt de tablet natuurlijk ook al mijn meestgebruikte software af, zoals Google Chrome, Microsoft Office-programma’s en natuurlijk Photoshop, voor de mooie foto’s in dit artikel. Tel daarbij op dat je het scherm te allen tijde kunt loskoppelen en je hebt eigenlijk de ideale reisgenoot in handen. Een tablet voor de momenten waarop je snel informatie nodig hebt en een hybride voor wanneer je snel informatie moet verwerken. Nogmaals: die usb-poort is fantastisch, zonder dat ding was mijn ervaring denk ik anders geweest.

Er waren natuurlijk ook wat momenten waarop we even iets voor onszelf konden doen en in mijn vrije tijd kijk ik graag wat series. Met de schermresolutie van 1280 bij 800 zag eigenlijk alles er goed uit en had ik geen moment last van het idee naar een klein schermpje te kijken; maar aan de andere kant is 10,1 inch toch lekker groot, terwijl het apparaat daardoor compact blijft. Vooral op wachtmomenten of in de trein (onderweg naar de IFA of weer naar huis) is dit erg prettig, zeker wanneer je zo’n mooie koptelefoon erop aansluit.

Acer Aspire Switch 10E-2

Hoewel Acer eigenlijk deze tablethybride in de markt zet als een goedkoper model, had ik geen moment het idee met een goedkoop apparaat te werken. De 2GB aan werkgeheugen voldoet meer dan prima wanneer je teksten verwerkt, aan het internetten bent en video’s bekijkt en ook het interne geheugen is meer dan voldoende (64GB). Er mag dan misschien geen 3G/4G-verbinding op zitten, maar dat maakt helemaal niets uit. Deze tablet neem je in feite altijd mee naar locaties waar je WiFi vindt, zoals werk, school of natuurlijk thuis.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10 E (SW3-013)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.