Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iFixit: ‘iPad Mini 4 moeilijk te repareren’

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2015, 11:11 CategorieiPad

Het team achter iFixit heeft de iPad Mini 4 uit elkaar gehaald en concludeert dat het in veel aspecten op de iPad Air 2 lijkt. Helaas is het wel zo dat de kleine tablet moeilijk zelf te repareren is; een designaspect die het heeft overgenomen van die Air 2.

iPad Mini 4 lijkt ontzettend veel op de iPad Air 2

Wanneer een groot bedrijf een nieuwe tablet uitbrengt, dan is de kans groot dat het team van iFixit het apparaat uit elkaar haalt en controleert hoe gemakkelijk het is om het te fixen. Laten we meteen met de deur in huis vallen: de iPad Mini 4, aangekondigd tijdens de herfstpresentatie van Apple, krijgt een score van 2/10. Dat is behoorlijk laag, maar niet vreemd wanneer je hem naast een iPad Air 2 legt, die overigens precies dezelfde score meekreeg toen die werd uitgebracht. Qua hardware lijken beide tablets ontzettend op elkaar.

We nemen de belangrijkste overeenkomsten hieronder met je door.

  • Beide tablets hebben een gelamineerd display: daardoor zijn de tablets dunner, maar ook moeilijker te repareren;
  • De techniek van Touch ID zit in de display-kabel;
  • De antennes bevinden zich aan de bovenkant van de tablets.

In vergelijking met de iPad Mini 3, verschilt de iPad Mini 4 op deze punten. Ook de iPad Mini 3 bleek moeilijk te repareren.

  • Hoewel de batterij nog steeds gemakkelijk te verwijderen is, is deze wel kleiner en smaller dan voorheen. Ook heeft die slechts één cel, terwijl de Mini 3 er twee heeft;
  • De Mini 4 heeft een acht megapixel-camera aan de achterkant en een 1,2 megapixel-camera aan de voorkant;
  • Ook is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig, in plaats van 1GB.

Natuurlijk bestaan er nog veel meer verschillen tussen de apparaten: die hebben we in dit artikel op een rij gezet. Hierboven hebben we het echt over enkele technische aspecten.

  • Delen:
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.