Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram-app Flow nu ook beschikbaar voor de iPhone

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2015, 20:43 CategorieApplicaties

Een van de bekendste Instagram-apps voor de iPad, Flow, heeft vandaag een update gekregen naar versie 3. De belangrijkste verandering is het feit dat de app nu ook gebruikt kan worden op de iPhone. Flow biedt veel meer features dan de standaard Instagram app, maar werd vooral bekend doordat het de eerste Instagram-app was voor de iPad.

Flow

De makers van Flow waren in eerste instantie niet van plan om een iPad app voor Instagram te maken. De makers van Flow komen uit Thailand, en daar werd Instagram gebruikt als marktplaats. Ze wilden een app bouwen waarop men kon inloggen met een Instagram account en zo producten kon kopen. Al gauw kwamen ze erachter dat het kijken van Instagram foto’s ook leuk is, en toen besloten ze om het marktplaats-idee links te laten liggen, en begonnen ze met het bouwen van een Instagram app voor de iPad.

Die app werd door Instagram gebruikers met open armen ontvangen. Instagram heeft namelijk nog steeds geen officiële eigen app, dus Flow vult een belangrijk gat in de markt. Daarnaast biedt Flow vele features die je niet in de standaard Instagram app kunt vinden.

Handige features

Zo biedt Flow de optie om tussen accounts te switchen zonder uit te loggen. Met bookmarks sla je je favoriete gebruikers en tags op, zodat je hun foto’s of foto’s met die tags snel kunt vinden. Ook handig zijn de verschillende thema’s, zo kun je ’s avonds een donker thema activeren zodat je telefoon niet overdadig veel licht geeft.

Nu ook geschikt voor de iPhone

Flow kan nu dus ook gebruikt worden op de iPhone, met exact dezelfde features. Het overzicht van alle foto’s van accounts die je volgt ziet er wel wat anders uit, en ook de swipe-bewegingen zijn even wennen. Standaard zie je alle foto’s, door op een foto te tikken open je een grotere versie. Door te scrollen kun je door grote versies van foto’s scrollen en door van links naar rechts te swipen ga je weer terug naar alle foto’s.

Naast de iPhone-versie heeft de maker van Flow ook een aantal bugs gefixt in de iPad-versie. Zo werkt de app nu met hogere resolutie foto’s, en is de bug gefixt waarmee gebruikers ongewenste notificaties kregen.

Flow is gratis te downloaden maar alle features zijn via een in-app aankoop te koop.

  • Flow
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.