Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8-adoptie tikt de 87 procent aan, vlak voor komst iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2015, 10:58 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft laten weten dat momenteel 87 procent van alle iOS-apparaten momenteel draait op iOS 8, vlak voordat iOS 9 beschikbaar is. Wanneer iOS 9 dan door iedereen gedownload kan worden, is het nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat iedereen overstapt.

87 procent van iOS-apparaten draait op iOS 8

Het heeft een jaar geduurd, maar dan bereik je ook wat. Apple heeft namelijk aangekondigd dat moment 87 procent van de iOS-apparaten momenteel draait op iOS 8. Elf procent draait nu nog op iOS 7 en weigeren blijkbaar over te stappen, terwijl niemand het nog eigenlijk over die resterende twee procent wil hebben. Dit nieuws gaat natuurlijk de officiële release van iOS 9 vooraf, die vanaf vandaag gedownload kan worden voor iedereen die een iOS-apparaat heeft die op deze lijst staat. De rest moet eigenlijk maar nieuwe iPhones en iPads kopen.

Hoewel 87 procent natuurlijk een mooi percentage is, begint het riedeltje met iOS 9 weer van voor af aan en is het aan Apple om mensen zo ver te krijgen over te stappen op het nieuwe besturingssysteem. Uit de cijfers blijkt dat het uiteindelijk geen probleem is voor het gros van de Apple-liefhebbers, al schijnt de adoptie wel iets trager op gang te zijn gekomen dan met iOS 7 het geval was. Daar waar iOS 7 in januari 2014 al tachtig procent had bereikt, bereikte iOS 8 in dezelfde maand, een jaar later, slechts 72 procent.

Wil je meer lezen over iOS 9 en wat je van het OS kunt verwachten? Lees dan ons uitgebreide achtergrondartikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.