iOS 9.0.1 lost problemen met installatie en apn-verbinding op

24 september 2015 1 Minuut 23 Reacties
iOS 9

Apple heeft gisteravond een kleine update voor het nieuwe iOS 9 uitgebracht. De nieuwste versie gaat onder de noemer iOS 9.0.1 en moet onder meer problemen met de installatie, waar ook bij ons een aantal bezoekers melding van maakten, en problemen met de apn-verbinding oplossen.

Apple heeft iOS 9.0.1 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Deze relatief kleine update moet een aantal vervelende problemen die opdoken na de release van iOS 9 doen verdwijnen. Wellicht de belangrijkste is dat gebruikers die iOS 9 wilden installeren op hun iPad of iPhone met een vastloper te maken kregen, waarbij de melding ‘Schuif om bij te werken’ verscheen. Dit probleem moet volgens Apple nu verholpen zijn.

Daarbij moet iOS 9.0.1 het probleem van het overschrijven van de vpn-instellingen oplossen. Hierdoor hadden klanten van onder meer Ziggo en Vodafone Zakelijk met een private apn geen internetverbinding meer. Daarnaast wordt de bug dat wekkers en timers soms niet werden afgespeeld verholpen en ook meldden sommige gebruikers dat beelden in Safari en Foto’s vervormd werden weergegeven, wat nu opgelost moet zijn.

Je kunt iOS 9.0.1 zelf installeren door via de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Vervolgens moet je de voorwaarden accepteren en kun je de update gratis installeren. Mocht je niet voldoende vrije ruimte op je iPad of iPhone hebben dan kun je iOS 9.0.1 ook via iTunes op je computer installeren.

Reacties (23)