Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9-bug biedt toegang tot contacten en foto’s

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2015, 9:11 CategorieBesturingssystemen

Er is een bug in iOS 9 ontdekt, die mensen ongeoorloofd toegang biedt tot je contacten en foto’s, zonder je pincode in te voeren. In de video na de break kun je zien hoe de bug geactiveerd wordt en hoe je kunt voorkomen dat mensen die toegang krijgen.

iOS 9: mooi systeem met een nare bug

Sinds 16 september is iOS 9 officieel beschikbaar. De launch lijkt stukken vrediger te verlopen dan het geval was met iOS 8, waar we de eerste weken struikelden over de bugs en ander onvolkomenheden die zaten verstopt in het besturingssysteem. Met iOS 9 lijkt dit anders. Ja, er zijn mensen die hebben aangegeven dat niet alles lekker werkt zoals het hoort te werken, maar over het algemeen hoor je maar vrij weinig mensen klagen. Daar is echter nog wel ruimte voor: iOS 9 biedt namelijk ongeoorloofd toegang tot je contacten en foto’s.

In de bovenstaande video kun je zien hoe er toegang wordt verkregen tot contacten en foto’s op een iOS-apparaat met iOS 9 geïnstalleerd (deze bug zit ook nog in iOS 9.0.1). De man in de video heeft daarvoor niet zijn pincode hoeven invoeren, maar deed via Siri. Hij stelde een simpele vraag (hoe laat is het?) en kon daardoor vrij door de telefoon navigeren, naar contacten en foto’s, door lekker rond te blijven tappen. De oplossing voorlopig is Siri uit te zetten wanneer de telefoon vergrendeld is, via Instellingen > Touch ID, waar je Siri kunt vinden.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.