Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9-gebruikers klagen over bugs en prestatieverminderingen

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2015, 10:32 CategorieBesturingssystemen

iOS 9 is nu al een tijdje beschikbaar en de eerste klachten over het besturingssysteem lijken zich inmiddels op te stapelen. Over het algemeen klagen de iOS 9-bezitters over dezelfde dingen, zoals veelvoorkomende bugs en zelfs prestatieverminderingen.

iOS 9: dit zijn de meest voorkomende klachten

Apples nieuwste besturingssysteem is uit en de belofte was dat we dit keer minder bugs en andere oneffenheden zouden tegenkomen. iOS 8 was wat dat betreft rampzalig te noemen en dankzij de publieke bèta’s leefde het idee dat het dit jaar anders zou zijn. En in veel gevallen is dat gelukkig al zo, vooral wanneer je de nieuwere modellen van de iPhone of iPad in huis haalt of hebt gehaald. Maar er zijn ook mensen met oudere iPhones en iPads die het minder goed hebben en klagen over de vastlopende applicaties en meer.

iOS 9 is beschikbaar vanaf iPhone 4S, wat voor Apple betekent dat het rekening moet houden met een scala aan hardware. Het ene apparaat heeft bijvoorbeeld wel toegang tot Force Touch, terwijl de andere weer alleen multitasking heeft. Of wat dacht je van die vingerafdrukscanner die oudere modellen nog niet hebben? Het zorgt ervoor dat iOS 9 in sommige gevallen apps laat vastlopen of dat het besturingssysteem traag wordt. Het zijn vooral de mensen met een iPhone 5S en een iPhone 6 die het hardste lijken getroffen.

Ondertussen werkt Apple al aan iOS 9.1, waarvan al een bèta beschikbaar is. Laten we hopen dat er een aantal problemen dan verholpen worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    30 december, 2015 om 11:15

    Ontzettend slecht! Mijn iPhone 4s is zo sloom geworden dat ik het niet meer gebruik. Ben overgestapt op een Android toestel. Dag Apple, tot nooit weer ziens.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.