Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 op 16 september te downloaden voor iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 21:14 CategorieBesturingssystemen

Zoals verwacht heeft Apple vanavond laten weten wanneer we iOS 9 kunnen verwachten op onze iPads en iPhones. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem wordt op 16 september uitgerold en kan dan ook direct geïnstalleerd worden.

iOS 9

Qua uiterlijk is iOS 9 geen hele grote verandering ten opzichte van iOS 8. Apple heeft met name onder de motorkap veel veranderingen doorgevoerd. Zo wordt Siri een stuk slimmer en proactief, worden de prestaties van iPads en iPhones die op iOS 9 draaien verbeterd en moet de batterijduur toenemen. Ook introduceert Apple nieuwe mogelijkheden voor reeds gelanceerde apps en komt de nieuwe News-app naar iPhones en iPads. Een overzicht van alle nieuwigheden vind je in ons iOS 9-artikel.

Krijgt mijn iPad of iPhone iOS 9?

Het goede nieuws is dat de nieuwste versie van iOS beschikbaar gesteld zal worden voor nagenoeg iedereen met een iPad of iPhone. Een overzicht van alle ondersteunde apparaten vind je in dit artikel.

Meer over iOS 9

Lees ook onze handige tips voor het gebruik van iOS 9, met onder meer tips over multitasking op de iPad, de nieuwe notities-app en de nieuwe functies van het toetsenbord.

iPad Pro en iPad mini 4

Apple heeft vanavond ook twee nieuwe iPads aangekondigd. Het bedrijf komt met de iPad Pro die voorzien is van een 12,9-inch scherm, en de iPad mini 4 die veel op de iPad Air 2 lijkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.