Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 zorgt voor problemen met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2015, 8:53 CategorieiPad

Wie zijn tablet of smartphone heeft geüpdatet naar iOS 9 en wil verbinden met een AirPlay-systeen kan wel wat moeilijkheden ondervinden.

AirPlay kan voor problemen zorgen

Apple liet eerder al weten dat de uitrol van iOS 9 uitzonderlijk snel heeft plaatsgevonden omdat de helft van alle toestellen al op de nieuwste versie van het besturingssysteem draait. De eigenaars van een Apple TV hebben echter wel laten weten dat ze sinds de update problemen hebben met het verbinden van hun tablet of smartphone met het entertainmentsysteem.

Het protocol waarmee de twee toestellen met elkaar communiceren, Apple’s eigen AirPlay, ligt aan de grond van het probleem. Gebruikers melden dat bij de Apple TV 2, en ook bij het derde model, soms alleen de audio wordt ontvangen en geen video. Apple heeft voor iOS 9 het AirPlay-protocol helemaal opnieuw ontwikkeld, waardoor het sneller en stabieler moet zijn, maar er is toch een kleine kinderziekte door de mazen van het net gekropen.

Apple heeft het probleem al erkend en er is een update beschikbaar voor de Apple TV. Wie in zijn Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Werk software bij navigeert kan de update installeren waarna alles weer normaal moet werken in combinatie met iOS 9. Meer informatie over iOS 9 vind je in ons overzicht.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Sigrid
  28 september, 2015 om 21:28

  En als je geen gebruik maakt van Apple tv maar van een Android icon bit. Voorheen deed me iPad met airplay er prima op. Hij herkent icon bit wel maar wilt niet afspelen.

  Alvast bedankt

 2. Bart
  24 februari, 2016 om 15:53

  Beste,
  Als ik airplay gebruik vanaf mijn iPad naar mijn receiver, denon ax1000, krijg ik geen verbinding. Als ik het netwerkkabeltje even uitven in de nas plug krijg ik makkelijk verbinding.
  Dit hoort natuurlijk niet zo.
  Waar zou dat aan liggen? Laatste update was een paar weken geleden.

  • Jens Royakkers
   25 februari, 2016 om 0:03

   Afgaande op je comment begrijp ik dat je probeert te streamen van je NAS naar je Denon ax1000 adhv Airplay? Welke NAS is dat juist?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.