Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad-app Twitter krijgt hetzelfde design als op iPhone

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 10:45 CategorieApplicaties

Twitter heeft bekendgemaakt dat er een update voor de iPad-app beschikbaar is, die hetzelfde responsieve design van de iPhone-versie krijgt. Deze update moet ervoor zorgen dat de Twitter-ervaring op iPhone, iPad en iPod gelijkwaardig aan elkaar moet zijn.

Flinke update voor iPad-app van Twitter

Twitter heeft deze week een verse update vrijgegeven voor Twitter op iOS en iPad-eigenaars zullen daar het meeste van merken. De update brengt namelijk een responsief design met zich mee. Dat betekent dat de app in feite reageert op het schermformaat van het apparaat waar de app op draait, waardoor je, als het goed is, een gelijkwaardige ervaring creëert, verspreid over verschillende platformen. In dit geval gaat het om de Twitter-applicatie die beschikbaar is voor zowel iPad, iPhone en natuurlijk de alom bekende iPod.

Met een responsief design kun je er tevens voor zorgen dat alle platformen waar het mee werkt, dezelfde functies kunnen krijgen, aangezien het design van de app in kwestie zich dus automatisch aanpast aan de schermgrootte. In dit specifieke geval betekent het voor Twitteraars met een iPad dat er een vernieuwd quote-systeem is en dat je nu de mogelijkheid hebt om trending topics te doorzoeken, evenals product- en plaatspagina’s te bezoeken. Dit waren functies die voorheen alleen waren weggelegd voor de iPhone-versie van Twitter.

Dankzij het nieuwe design is het tevens zo dat video’s en teksten zich automatisch aanpassen het de grootte van het scherm. Je zou kunnen stellen dat Twitter nu bijna een universele app voor iOS is geworden.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.