Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro-beschikbaarheid aanvankelijk laag’

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2015, 15:06 CategorieiPad

Uit onderzoek van DigiTimes blijkt dat de iPad Pro aanvankelijk slecht leverbaar zal zijn aan het einde van het jaar, door verschillende factoren. Eén van die factoren heeft te maken met het feit dat Sharp de enige schermleverancier van dit moment is.

Slechts drie miljoen iPad Pro-units in Q4 2015

Vorige week presenteerde Apple dan officieel de iPad Pro, de grootste iPad die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Wanneer je voor het volledige pakket wil gaan en dus in principe je Macbook zou kunnen vervangen, dan ben je – met toetsenbord en Apple Pencil – wel meer dan duizend euro kwijt. Uit onderzoek blijkt nu dat de iPad Pro slecht scoort op prijs / performance-verhouding, zeker wanneer je hem naast een Surface Pro 4 gaat leggen. Die onaangekondigde tablet krijgt waarschijnlijk dezelfde prijs, maar iets betere hardware.

Momenteel weten we nog niet zo veel over de Surface Pro 4, maar dat Microsoft hem gaat aankondigen, lijkt zo goed als zeker. De verwachting is dat Microsoft ook dit keer een alles-in-één-pakket wil verzorgen. Dat is één van de redenen waardoor verwacht wordt dat de beschikbaarheid van de iPad Pro aanvankelijk laag blijft in het vierde kwartaal van 2015. De andere reden heeft te maken met het feit dat Sharp momenteel de enige producent van het iPad Pro-scherm is en zonder hulp niet zo veel schermen kan produceren.

Later schieten zowel LG en Samsung Sharp nog wel te hulp, maar dat weer niet te voorkomen dat de aanvoering van de iPad Pro dus eind 2015 minder hoog is dan je wellicht zou verwachten. De verwachting is nu dat Apple 2,5 tot drie miljoen iPad Pro’s kan leveren in Q4 2015.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.