Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro heeft 4GB aan werkgeheugen’

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2015, 11:53 CategorieiPad

Het is altijd even een dingetje: hoeveel werkgeheugen stopt Apple in zijn producten? De iPad Pro krijgt mogelijk 4GB aan RAM. Uiteraard is dit niet zeker, omdat het bedrijf uit Cupertino nooit bekendmaakt hoeveel werkgeheugen zijn iOS-apparaten hebben.

Gerucht: 4GB aan werkgeheugen voor iPad Pro

Apple maakt eigenlijk nooit bekend hoeveel werkgeheugen er in een iPhone of iPad zit, maar fanatieke en technisch aangelegde mensen komen er op één of andere manier altijd wel achter. Nu is het een ontwikkelaar gelukt te achterhalen hoeveel werkgeheugen de iPad Pro heeft gekregen, een grote iPad met een scherm van 12,9 inch. Aangezien het een tablet bedoeld voor de werkvloer is, zou je verwachten dat er heel wat werkgeheugen in de hardware zit. En dat schijnt gelukkig zo te zijn: maar liefst 4GB heeft de Pro gekregen.

Eerder kwam dit nieuwtje al naar buiten via Adobe, die in een persbericht liet weten dat de iPad Pro 4GB aan werkgeheugen heeft gekregen. Niet veel later reviseerde het bedrijf dat bericht, waarschijnlijk in opdracht van Apple. Helaas is het voor de consument niet te achterhalen hoeveel RAM een iPad heeft, aangezien Apple die informatie zelf niet prijsgeeft. Niet tijdens een presentatie en ook niet op de online productpagina’s van de iOS-apparaten. Maar deze informatie stemt ons wel hoopvol: 4GB is genoeg om mee te werken.

Over de nieuwe iPhones wordt overigens gezegd dat die 2GB aan werkgeheugen hebben gekregen, wat in onze ogen ook geen slechte score is. Het iOS-platform is immers geoptimaliseerd voor een lager werkgeheugen, daar waar Google met Android 3GB en ook 4GB aan werkgeheugen ondersteunt voor smartphones en tablets.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.