Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kurio kondigt Telekids TAB 2 voor kinderen aan

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2015, 12:18 CategorieAndroid

Kurio kondigt vandaag de nieuwe Kurio Telekids TAB 2 aan. Deze tablet is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en moet voor deze kinderen een veilige omgeving bieden. De Kurio Motion techniek is volgens het bedrijf verder ontwikkeld; kinderen kunnen nu samen sportieve games spelen voor de camera van de tablet.

Wanneer kinderen op een tablet zitten, en daarmee verbonden zijn met het internet, dan wil je natuurlijk dat ze beschermd worden tegen bepaalde content. Hiervoor heeft Kurio het eigen Kurio Genius ontwikkeld. Dit systeem garandeert dat kinderen op de Kurio Telekids TAB 2 in een veilige omgeving en zonder ouderlijk toezicht online video’s kijken, gamen en spelenderwijs leren. De ingestelde tijdlimiet zorgt ervoor dat kinderen niet langer dan wenselijk gebruik maken van de tablet. Door middel van het vooraf ingestelde profiel ‘groeit’ de Kurio met het kind mee; de restricties, websites en apps die toegankelijk zijn, worden automatisch aangepast naarmate het kind ouder wordt. Vanuit het oudergedeelte wordt het beheer gehouden.

Kinderen kunnen op de Kurio Telekids TAB 2 alleen én samen met vriendjes of vriendinnetjes sportieve games spelen voor de camera van de tablet. De bewegingen die ze maken vormen de besturing van de game. Naast 10 motion games voor 1 speler, staan er op de TAB 2 nu ook 8 motion games voor 2 spelers, inclusief een superleuke dansgame. De tablet wordt met een geïntegreerde standaard geleverd, zodat alle games vanaf de tablet zelf gespeeld kunnen worden. En wil je ze op groter beeld spelen, dan is de Kurio via de HDMI-poort aan te sluiten op een TV scherm.

Kurio-Telekids-Tab-2-1

Kurio gaat ook dit keer weer de samenwerking aan met RTL Telekids. Net als op de vorige kindertablet is ook op deze nieuwe tablet de Telekids app geïnstalleerd, zodat kinderen de RTL Telekids programma’s kunnen bekijken. Daarnaast wordt een voucher met code meegeleverd waarbij 10 Telekids e-boeken kunnen worden gedownload.

Specificaties

 • Display: 7 inch capacitive touch screen, 5-punts touch
 • Resolutie: 1024 x 600 pixels
 • Processor: Mediatek MTK8127 Quadcore
 • Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop
 • Opslag: 8GB
 • RAM: 1GB
 • Camera: Voorkant: 0.3MP / Achterkant: 2.1MP
 • Connectiviteit: Wi-Fi, 802.11 b/g/n – Bluetooth v4.0
 • Talen: Ondersteund meerdere talen
 • Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
 • Batterij: Lithium Polymeer 3000mAh
 • Micro SDHC Kaartslot: Voeg tot 32GB aan opslag toe

Prijs en beschikbaarheid

De Kurio Telekids TAB 2 is verkrijgbaar in beschermhoezen in 2 kleuren: Blauw of roze. De adviesprijs bedraagt 119,95 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.