Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer informatie en foto’s gelekt van Xiaomi Mi Pad 2

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2015, 14:56 CategorieAndroid

Een Chinese site heeft eerdere geruchten over de Xiaomi Mi Pad 2 bevestigd en daarnaast ook foto’s van de tablet geplaatst.

Xiaomi Mi Pad 2

Eerder deze maand schreven we al over het gerucht dat Xiaomi met een opvolger voor de Mi Pad zou gaan komen, en dat die tablet zowel op Android 5.1 als op Windows 10 kon draaien. Wat we precies van de Mi Pad 2 kunnen verwachten is nog onduidelijk maar kijkend naar eerdere geruchten zou de tablet beschikken over een hoge resolutie scherm, een simkaartlezer, een metalen behuizing met een glasachtige achterzijde en een Intel Cherry Trail-processor onder de motorkap. Vandaag doken er foto’s op die lijken te bevestigen dat de Mi Pad 2 eraan komt, aldus de Chinese site Mobile-dad. Ook bevestigt de site de verschillende specificaties die we dankzij eerdere geruchten te weten waren gekomen: de tablet draait op MIUI 6, en heeft inderdaad de nieuwste 14nm Cherry Trail-chip van Intel. Ook weet de Chinese site te melden dat de opvolger van de Xiaomi Mi Pad drie of vier GB aan werkgeheugen heeft, en dat het scherm van de Mi Pad 2 een stuk groter is dan dat van zijn voorganger: 9.7 inch. De originele Mi Pad had een scherm van maar 7.9 inch.

Interessante informatie, maar de foto’s die de site erbij plaatst zijn volgens verschillende scherpe Reddit-gebruikers niet geheel geloofwaardig. Het valt namelijk inderdaad op dat op de foto’s een plastic tablet te zien is, terwijl de eerdere geruchten er juist op wezen dat Xiaomi met de Mi Pad 2 een premium-uitstraling wilde realiseren, en dat de tablet dan ook een metalen behuizing zou hebben. Ook is het glas dat aan de achterkant zou zitten nergens te bekennen, en viel het ons op dat de randen van de tablet eigenlijk te breed zijn voor een premium-tablet anno 2015. Het is maar de vraag of de eerdere geruchten gewoon niet klopten of dat de foto’s nep zijn, maar dat tweede is dus waarschijnlijker. Volgens dezelfde site wordt de Xiaomi Mi Pad 2 in oktober uitgebracht, dit jaar nog. Het is echter maar de vraag of de tablet ook gemakkelijk in Europa te bestellen zal zijn. Xiaomi onthulde wel eerder dit jaar plannen om internationaal hun gadgets te gaan verkopen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.