Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Windows 10 startmenu uit voor Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2015, 9:54 CategorieBesturingssystemen

We wisten al dat gebruikers van Windows RT geen update naar Windows 10 zouden krijgen maar wel zouden deze gebruikers een aantal features van het nieuwe besturingssysteem kunnen verwachten. Vandaag heeft Microsoft stilletjes een update uitgerold die het startmenu van Windows 10 naar Windows RT brengt.

Eén van de nieuwe features van het onlangs uitgebrachte Windows 10-besturingssysteem is het nieuwe startmenu. Gebruikers van het voor ARM-processors ontwikkelde Windows RT krijgen nu ook toegang tot de startmenu, dat in plaats van het startscherm dat we van Windows 8 en Windows RT kennen gebruikt kan worden.

In het startmenu verschijnen de zogenaamde tegels, welke door de gebruiker zelf ingesteld kunnen worden. Je kunt zelf bepalen welke recent geopende of belangrijke applicaties in het menu verschijnen. Ook verschijnen in dit menu ‘live tiles’ waarin direct belangrijke informatie, bijvoorbeeld uit de Nieuws-app, getoond wordt.

Deze update voor Windows RT is waarschijnlijk ook de laatste die het besturingssysteem kan verwachten. Microsoft heeft reeds aangegeven Windows RT niet verder te ontwikkelen en zich te focussen op Windows 10. Er zijn ook niet veel apparaten die op Windows RT draaien. De meest populaire tablets zijn de Microsoft Surface 2 en de Nokia Lumia 2520. Deze verdwijnen langzaam aan uit de Nederlandse winkels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.