Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Edge krijgt ondersteuning voor VP9-videocodec

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 9:36 CategorieApplicaties

Microsoft heeft aangekondigd dat zijn nieuwe Microsoft Edge-browser binnenkort ondersteuning krijgt voor de VP9-videocodec. Die codec is ontworpen door Google en zowel Google Chrome als Mozilla Firefox ondersteunen het formaat al.

VP9-videocodec onderweg naar Microsoft Edge-browser

Microsoft heeft aangekondigd dat de insiders van het speciale Windows Insiders-programma voor Windows 10 binnenkort de VP9-videocodec kunnen verwachten voor de Microsoft Edge-browser. De update moet meegeleverd worden met de nieuwste versie van de insiders build van Windows 10, zodat die groep mensen alvast aan de slag kan met het nieuwe videoformaat voor de browser van Microsoft. Heel nieuw is de codec, ontworpen door Google, niet, aangezien zowel Google Chrome als Mozilla Firefox VP9 al ondersteunen.

VP9 is een alternatief voor de H.265-container en is in staat om high-definition video compact te verzenden en af te spelen. Mocht je in het insiders-programma zitten en gebruik willen maken van de codec, dan kun je in Edge de volgende regel in typen: about:flags. Daar kun je de VP9-codec aanvinken als experimentele functie. Houd er wel rekening mee dat er vanaf dat moment dingen mis kunnen gaan, maar als het goed is ben je je daar, als insider en tester van Microsoft-producten, al een flinke tijd van bewust.

Met deze stap wil Microsoft ervoor zorgen dat iedereen die Microsoft Edge gebruikt, niets tekort komt. De Edge-browser is de officiële opvolger van Internet Explorer, die nu een langzame dood sterft in de donkere en digitale hallen van het internet. Wanneer VP9 naar alle Edge-browsers komt, is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Johan B.
    09 september, 2015 om 11:18

    Hopelijk ook snel extensies. Adblokker wordt node gemist.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.