Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface 3 4G/LTE komt ook naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2015, 15:20 CategorieMicrosoft

Vier maanden na de oorspronkelijke lancering van de Surface 3 komt er dan eindelijk binnenkort een 4G/LTE-variant uit, twee maanden na de beloofde lanceer-datum.

Surface 3

De Microsoft Surface 3 is alweer een flinke tijd uit, en we beloonden de tablet in onze review met een 8.5. Het enige echte grote nadeel aan de Surface 3 is dat er geen 4G-variant beschikbaar is, waardoor je dus niet even makkelijk overal aan de slag kunt. Microsoft beloofde begin juli dat daar echter verandering in zou gaan komen, en dat er vanaf 24 juli een 4G/LTE-variant beschikbaar zou zijn. Van de Surface 2 kwam ook een versie uit met een ingebouwde 4G-module, zes maanden na de lancering van het normale model. Helaas werd de beloofde datum niet waargemaakt, en is de 4G-variant van de Surface 3 nu nog steeds niet te koop. Microsoft bood eerder al uitgebreid hun excuses aan, en vandaag noemt het bedrijf zelfs nieuwe data waarop we de tablet kunnen verwachten. Zeker voor Europeanen is er een grote meevaller: de Surface 3 met 4G/LTE komt nu zelfs naar Europa, terwijl daar aanvankelijk geen sprake van was. De variant is vanaf 3 september voor te bestellen in Amerika, Canada volgt op 10 september.

Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland moeten iets langer wachten: daar is de Surface 3 met 4G/LTE pas op 2 oktober voor te bestellen. Helaas is er nog niks bekend over een eventuele release in Nederland, al maakt de lancering in bijvoorbeeld Duitsland het wel een stuk makkelijker voor Nederlanders om aan de tablet te komen. Naast de 4G-module voor mobiel internet kregen kopers van de Surfac 2 met 4G/LTE vorig jaar een jaar gratis Skype-telefoongesprekken naar vaste nummers in 60 landen, onbeperkt Skype WiFi voor een jaar en twee jaar 200GB aan gratis opslagruimte bij Microsofts eigen en onlangs vernieuwde OneDrive-dienst. Het is nog niet bekend of Microsoft opnieuw dat soort acties gaat houden. Meer informatie over de Microsoft Surface 3 kun je vinden op de product-pagina.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.