‘Nexus 5X te zien op gelekte afbeelding’

23 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Nexus 5x

De Nexus 5X is te zien op verschillende gelekte foto's die vandaag online verschenen. De smartphone wordt ontwikkeld door LG, en is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Nexus 5X

Nadat vandaag officiële foto’s  de Nexus 6P lekten verschenen er ook pers-foto’s van de Nexus 5X online. De Nexus 5X wordt naar verwachting op 29 september aangekondigd door Google tijdens een event. De opvolger van de LG Nexus 5 wordt opnieuw ontwikkeld door LG, en heeft waarschijnlijk een 5.2-inch 1080p scherm. De smartphone is uitgerust met een Snapdragon 808 processor, en heeft een USB-C ingang. Als we afgaan op de gelekte foto’s zijn er drie kleuren verkrijgbaar: zwart, wit, en een soort ijs-blauw. De Nexus 5X wordt naar verwachting samen met de Nexus 6P aangekondigd, een phablet die wordt ontwikkeld door Huawei. Beide smartphones hebben een fingerprint-scanner op de achterkant, en representeren wat Google’s visie voor Android is.

De Huawei Nexus 6P zou een scherm van 5,7 inch krijgen, evenals een qhd-resolutie, 3GB aan werkgeheugen, een Snapdragon 810-processor, 32 tot 128GB aan interne opslagruimte en natuurlijk krijgen beide smartphones Android 6.0 Marshmallow, direct vanuit de doos. Over de prijs van beide modellen is nog niets bekend, al is het logisch dat de Nexus 5X goedkoper wordt dan zijn grotere broer. Fans hopen dat de smartphones wat goedkoper worden dan de Nexus 6 van vorig jaar, de eerste Nexus smartphone die wat duurder was. Google gaat verder op 29 september ook waarschijnlijk Nexus Protect aankondigen, een dienst waarmee je Nexus apparaten kan verzekeren, vergelijkbaar met Apple Care. Ook zou Google volgens verschillende geruchten een nieuwe Chromecast uit gaan brengen, die onder andere je content aan kan bevelen.

Reacties (0)