Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwste Amazon Kindle Fire tablet kost slechts 50 dollar

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2015, 9:18 CategorieHardware

Amazon heeft een nieuwe telg in de Kindle Fire familie aangekondigd, de nieuwe 7-inch tablet gaat voor slechts 50 dollar al over de virtuele toonbank.

Amazon zet met Kindle Fire in op low-cost tablets

De geruchten dat Amazon met nieuwe Kindle Fire-tablets bezig is doen al langer de ronde. We berichtten eerder al over de gelekte renders van Amazon’s nieuwe tablets. Het bedrijf heeft nu het doek laten vallen en de details van de nieuwe tablets zijn bekend. De meest opvallende aankondiging is de kleinste en goedkoopste telg van de reeks. De tablet kost slechts 50 Amerikaanse dollar, wat omgerekend zo’n 43 euro is. Je kan de tablet ook in een six pack aankopen, waarbij je de zesde er gratis bij krijgt.

De nieuwe tablet heeft uiteraard geen opmerkelijk sterke specificaties. Het toestel heeft een 7-inch IPS-scherm met een resolutie van 102 x 60, een 1.3Ghz quad-core processor, 8GB interne opslag, 1GB werkgeheugen en een camera op de voor- en achterkant van het toestel. Het draait op Fire OS, Amazon’s aangepaste Android. Amazon belooft dat de batterij in het toestel het gemiddeld zo’n 7 uur uithoudt. De fabrikant belooft ook dat de behuizing uit kunststof duurzamer is dan die van de iPad Air.

Nieuwe Kindle Fire HD tablets

Naast de nieuwe low-costtablet zijn er ook twee nieuwe toevoegingen in het Kindle Fire HD-segment. De Fire HD 8 en Fire HD 10 hebben respectievelijk een 8-inch en een 10.1-inch scherm, beide toestellen hebben een resolutie van 1280 x 800 pixels. De Fire HD 8 kan je met 8GB of 16 GB  intern geheugen kopen, de Fire HD 10 met 16GB en 32GB geheugen. De Fire HD 8 heb je vanaf $149 en de Fire HD 10 vanaf $229.

Amazon Kindle Fire HD 8 tablet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.