Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Onderdelen iPad Pro worden verscheept in september’

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2015, 11:22 CategorieNieuws

Volgens een gelekte memo gericht aan investeerders worden de verschillende componenten van de iPad Pro deze maand nog verscheept. Ook zijn er meer details bekend over de leveranciers.

iPad Pro

Dankzij een gelekte memo van J.P Morgan die verstuurd is naar investeerders  weten we nu dat componenten van de iPad Pro deze maand nog verscheept gaan worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat in de resterende maanden van 2015 een miljoen exemplaren per maand geproduceerd gaan worden, mede dankzij nieuwe leveranciers. We weten door middel van talloze geruchten al langer dat de iPad Pro eraan zit te komen. Apple zou met de grotere tablet ook de zakelijke wereld willen aanspreken, en de tablet zou volgens verschillende bronnen zelfs een stylus hebben, ondanks de felle kritiek van Steve Jobs op het gebruik van stylussen.

Volgens de nieuwe gelekte informatie gebruikt Apple een ander touch-screen voor de iPad Pro dan voor de normale iPads. Gebruikers zullen taken willen uitvoeren met het scherm die meer precisie vereisen, waardoor Apple heeft gekozen voor “glass-film-film”, in plaats van “glass-film”. Het nieuwe type touchscreen is duurder om te produceren, maar zorgt wel voor de precisie die bijvoorbeeld nodig is voor het gebruiken van een stylus. Nitto Denko, de enige leverancier van film voor de schermen van Apple, gaat hier dus enorm van profiteren. Normaliter werkt Apple voor de schermen van de iPads samen met TPK en LG Display, maar volgens de gelekte memo zou Apple voor de iPad Pro ook GIS en Sharp gebruiken als leverancier. J.P Morgan zegt deze informatie te hebben verkregen via bronnen in de industrie. Naar verwachting gaat Apple de iPad Pro ergens in oktober aankondigen, dus niet tijdens het geplande evenement op 9 september. Kort na de aankondiging zou de tablet ook beschikbaar moeten zijn.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.