Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Pixelmator is klaar voor iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2015, 18:04 CategorieApplicaties

De makers van de app Pixelmator hebben bekendgemaakt dat de applicatie vanaf nu helemaal geoptimaliseerd is voor iOS 9. Dat betekent dat iOS 9-gebruikers toegang krijgen tot de nieuwste functies van de app – iOS 8-bezitters hebben dit niet.

Pixelmator nu ook geoptimaliseerd voor iOS 9

De applicatie Pixelmator is geoptimaliseerd voor iOS 9, het nieuwe iOS-besturingssysteem van Apple voor iPhone en iPad. De update van deze week brengt de app naar versie 2.1 en stelt gebruikers in staat gebruik te maken van enkele nieuwe functies die beschikbaar zijn dankzij iOS 9, zoals Splitscreen en Slide Over. Daarnaast kun je nu afbeeldingen bewerken die een resolutie hebben van 8K (en natuurlijk minder), waardoor je haast op de pixel precies kunt werken op je iPad, bijvoorbeeld op de nieuw iPad Pro met zijn stylus.

Ook krijgen Pixelmator-gebruikers de optie Open in Place tot hun beschikking. Daarmee kun je direct een afbeelding bewerken binnen en andere app en hem daar ook in opslaan. Desondanks is de verwachting dat gebruikers afbeeldingen zullen bewerken voordat ze hem ergens anders voor gebruiken, maar het is fijn om te weten dat je dit nu eigenlijk ook on the fly kunt doen. De Save to Photos-functie zorgt ervoor dat Pixelmator dieper geïntegreerd is met de standaard Foto-applicatie en maak je geen tweede bestand aan tijdens het bewerken.

iOS 9 is sinds woensdagavond 16 september, zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

  • Pixelmator
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.