Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook productieproblemen voor iPhone 6s Plus’

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 9:18 CategorieiPhone

Het schijnt dat ook de productie van de iPhone 6s Plus problemen heeft opgelopen: dit keer is het het scherm dat voor vertraging zorgt. Het lijkt inmiddels een standaard riedeltje te worden. Iedere keer wanneer Apple een nieuw product lanceert, dan zijn er productieproblemen.

Gerucht: iPhone 6s Plus-scherm zorgt voor productieproblemen

In de Verenigde Staten is de iPhone 6s, het 4,7 inch-model van de nieuwe generatie iPhones, nog volop te bestellen, terwijl er bij de iPhone 6s Plus wordt aangegeven dat het nog wel drie weken tot een maand kan duren voordat de bestellingen arriveren. Volgens het analistenbureau KGI Industries komt dat niet alleen door de hoge vraag naar het apparaat, er schijnen namelijk ook productieproblemen te zijn ontstaan. Dit jaar schijnt het te maken te hebben met het scherm van de Plus en de achtergrondverlichting.

We believe Radiant is receiving rush orders, because Minebea is having production issues. This tells us that Radiant is more skilled at producing backlight module for 6S Plus given its accumulated abundant experience supplying the backlight module for iPad mini (a similar size to 6S Plus). To accelerate availability, we believe Apple has been transferring substantial 6S Plus backlight module orders to Radiant. As such, we estimate the company’s iPhone 6S Plus backlight module orders to increase by 70-80% to 4-5mn units in September, boosting its order allocation from 35-45% to 70-80%.

Desondanks verwacht het bureau dat Apple toch nog zo’n 2,5 miljoen Plus-exemplaren zal hebben tegen het einde van september. Ondertussen geeft Apple aan dat de pre-orders het succes van vorig jaar overstijgt. Dat is helaas wel een vertekend beeld, aangezien het bedrijf dit keer ook meteen China aan doet, terwijl China vorig jaar niet bij de eerste lading producten zat. Intussen is er wel kritiek ontstaan op dit soort geruchten: het is opvallend dat elk nieuw Apple-product last heeft productieproblemen… Dan heeft het bedrijf alvast een mooi excuus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.