Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S2 en S6 Edge+ verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2015, 13:47 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat zowel de Samsung Galaxy Tab S2 als de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Nederland verkrijgbaar zijn. De Galaxy Tab S2 is de nieuwste high-end tablet van het Zuid-Koreaanse bedrijf, terwijl de S6 Edge+ een grote variant van de S6 Edge-smartphone is.

Samsung Galaxy Tab S2 en S6 Edge+ nu uit in Nederland

De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft bekendgemaakt dat de Samsung Galaxy Tab S2, zowel in de formaten 9,7 als 8,0 inch, vanaf nu verkrijgbaar is in Nederland. Het acht inch-model kost 399 euro, terwijl de grotere variant weggaat voor een prijs vanaf 499 euro. Die prijs geldt enkel voor de WiFi-only-versie van de Tab S2, aangezien de 4G-versie tachtig euro duurder is en 579 euro kost. Daarnaast laat het bedrijf weten dat we vanaf nu ook de Samsung Galaxy S6 Edge+ kunnen kopen in Nederland, voor 799 euro.

Samsung Galaxy Tab S2 – 9,7 en 8,0 inch

Toen de Samsung Galaxy Tab S2 werd aangekondigd, kregen we meteen de kans om de hardware eens grondig uit te proberen middels een hands-on. Na een middagje spelen waren we direct enthousiast over het apparaat, en waarom ook niet? Met 3GB aan werkgeheugen, resolutie van 2048 bij 1536 pixels, een Samsung Exynos 7420-processor geklokt op 1,9GHz, de mogelijkheid om een microSD-kaart te gebruiken en zo’n beetje alle standaard verbindingen die je tegenwoordig op een tablet hebt, zijn er maar weinig redenen dat niet te zijn.

Galaxy-Tab-S2-design-2

Waar je wel even rekening mee moet houden is het feit dat je te maken hebt met een 4:3-beeldschermratio. Dat betekent dat je wel heel fijn kunt lezen op beide tabletmodellen, maar dat films kijken dikke zwarte randen oplevert, omdat je geen 16:9-formaat hebt. De batterij gaat ook lang genoeg mee, zo’n acht uur bij normaal gebruik, en met Android 5.1 Lollipop erop kom je al snel uit de voeten met de meest functies. Eind dit jaar lanceert Google Android 6.0 Marshmallow en dit is één van de eerste productie die wordt geüpgraded.

Samsung Galaxy S6 Edge+ – 5,7 inch

Dan hebben we natuurlijk voorlopig nog de enige high-end phablet die Samsung dit jaar naar Europa brengt, namelijk de Samsung Galaxy S6 Edge+. Dat is een smartphone/tablet-hybride met een scherm van 5,7 inch, een schermresolutie van 2560 bij 1440 en dezelfde Samsung Exynos 7420-processor als in de bovenstaande tablets. De kloksnelheid ligt iets hoger (op 2,1GHz) en ook is er meer werkgeheugen aanwezig (4GB), maar moeten de gebruikers het doen met 32GB aan intern geheugen – er is geen optie om een microSD-kaart te gebruiken.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-nederland

Verder beschikt ook de Galaxy S6 Edge+ over alle moderne verbindingen, inclusief NFC, en gaat de batterij zo’n zestien uur mee op één batterijontlading. Qua camera’s mag je rekenen op eentje van zestien megapixels aan de achterkant, terwijl je een scherpe selfies kunt schieten met de vijf megapixel-camera aan de voorkant. Ook de S6 Edge+ wordt geleverd met Lollipop en zal eind dit jaar of begin volgend jaar de overstap maken naar het nieuwe Android dat Google deze zomer aankondigde, namelijk Android 6.0 Marshmallow.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.