Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri kan je stem herkennen in iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2015, 11:15 CategorieiPad

De digitale spraakassistent Siri is in iOS 9 in staat om de stem van de eigenaar van de smartphone of tablet te herkennen wanneer ze wordt aangesproken. Deze functie is straks exclusief verkrijgbaar voor iOS 9.

Siri herkent straks je stem in iOS 9

Afgelopen woensdag heeft Apple een aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder de nieuwe iPhones (lees hier wat de verschillen zijn), de iPad Pro, inclusief de nieuwe Apple Pencil, en natuurlijk de gloednieuwe Apple TV. Maar dat is natuurlijk niet alles: ook kwam iOS 9 nog even aan bod en zagen we Siri, de digitale spraakassistent, nog even voorbijkomen. En over Siri is nu een interessant nieuwtje naar buiten gebracht: ze kan je namelijk voortaan de stem van de eigenaar van de iPhone of iPad herkennen.

Sinds iOS 8 is het mogelijk om ‘Hey, Siri’ te roepen, waarna je iOS-apparaat geactiveerd wordt zonder het scherm aan te raken. De feature waarmee Siri nu in staat is jouw stem te herkennen, is echter exclusief ontwikkeld voor iOS 9, dat deze week wordt uitgebracht. Mocht je van plan zijn de upgrade naar iOS 9 te maken, dan hebben we hier een lijstje staan met apparaten die de update mogen verwachten. Om gebruik te maken van de nieuwe functie, dien je nog wel een korte training te ondergaan, onder Instellingen > Algemeen.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.