Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snapdragon 820 detecteert malware met Smart Protect

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2015, 11:00 CategorieAndroid

De begin dit jaar aangekondigde Snapdragon 820 kan verdachte en malafide apps detecteren en zo je telefoon beveiligen, aldus Qualcomm.

Snapdragon 820

Qualcomm kondigde eerder dit jaar de Snapdragon 820 aan. Momenteel is de meest krachtige Snapdragon-chip de 810, maar met de 820 wil Qualcomm daar weer overheen gaan. We zien de Snapdragon 810-processor bijvoorbeeld terug in de HTC One M9 of LG G Flex 2 en dat zijn al behoorlijk krachtige toestellen. In combinatie met de juiste software ondersteunt de nieuwe chip ook het scannen van vinger-afdrukken met behulp van ultrasonische golven, en kan camera-software automatisch de juiste instellingen kiezen. Deze week onthulde Qualcomm op hun officiële website dat de Snapdragon 820 je telefoon ook veel veiliger kan maken. De nieuwe chip van Qualcomm wordt namelijk gelanceerd met een speciale techniek waarmee virussen en malafide apps gedetecteerd kunnen worden. Qualcomm noemt de speciale techniek “Snapdragon Smart Protect”.


Als je op dit moment een app van buiten de Play Store installeert op je Android-toestel, (of zelfs soms van in de Play Store), dan kan het gebeuren dat die app gevoelige informatie van je steelt. De kans is klein, maar als dat het geval is, heeft je telefoon het meestal niet door. Met de kunstmatige intelligentie van de Snapdragon 820 zou dat scenario verleden tijd moeten zijn. De techniek van Qualcomm heeft geen internet-verbinding nodig en is geheel gratis. Smartphone-fabrikanten en/of app-ontwikkelaars moeten echter wel zelf de api’s van Qualcomm implementeren. Als je anti-virus software gebruikt worden virussen en malware vaak pas aangepakt als ze in de database van het betreffende anti-virus bedrijf staan, waardoor het voor sommigen al te laat is. De software van Qualcomm houdt echter gelijk al je apps in de gaten, en kan gelijk verdacht gedrag detecteren en analyseren. Het mooie aan het nieuwe systeem is dat de software gebruikers ook kan vertellen waarom apps gevaarlijk zijn, waardoor je dus niet als smartphone-eigenaar verbouwereerd naar een foutmelding zit te staren. Smart Protect komt samen met de Snapdragon 820 beschikbaar in het voorjaar van 2016, en zal waarschijnlijk in vrijwel elke nieuwe smartphone gebruikt worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.