Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony kondigt eerste 4K-phablet aan: Sony Xperia Z5 Premium

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 22:00 CategorieAndroid

Sony heeft tijdens de IFA 2015 in Berlijn onder andere de eerste 4K-phablet aangekondigd: de Sony Xperia Z5 Premium, met een 5,5 inch-scherm. Onder de motorkap zit een 64 bit octacore-processor met 32GB intern geheugen, dat uit te breiden is met 200GB opslaggeheugen.

Sony Xperia Z5 Premium: de eerste 4K-phablet

De Sony Xperia Z5 Premium is de eerste 4K-phablet ter wereld met een 5.5 inch 4K Triluminos Display for mobile en IPS. Of je er nou wat aan hebt of niet, je kunt dus eventueel je 4K-content, bijvoorbeeld via YouTube of Netflix, bekijken op het scherm van dit apparaat. Daarnaast is het mogelijk zelf video’s te schieten in 4K en die uiteraard meteen af te spelen, terwijl je selfiefoto’s maakt met de acht megapixel-camera aan de voorkant. Via DLNA of MHL 3.0 kun je draadloos je 4K-content bekijken op bijvoorbeeld een 4K-televisie.

De Sony Xperia Z5 Premium beschikt tevens over technologie die in staat is te onthouden waar je precies bent gebleven (zoiets als de pauzeknop), waardoor de beelden niet opnieuw ingeladen hoeven te worden – op de langere termijn moet dit batterijverbruik gaan schelen en zou je moeten opmerken dat je batterij dus langer meegaat. Het toestel wordt eveneens aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810-processor en beschikt over een 3430 mAh-batterij die het tot twee dagen volhoudt met een snelle oplaadcapaciteit.

Ook Xperia Z5 Premium beschikt over een intern geheugen van 32GB en heeft een mogelijkheid uitgebreid te worden met een externe microSD-kaart van 200GB. Daarnaast is de phablet in de kleuren Black, Chrome en Gold beschikbaar wanneer die wordt uitgebracht. Daarnaast is de Premium in staat de geluidskwaliteit, bijvoorbeeld via Spotify, te verhogen en kun je via de Remote Play-functie op je PlayStation 4 je favoriete content vanaf je spelcomputer (af)spelen op je handset, door gewoon gebruik te maken van je DualShock 4-controller.

sony-xperia-z5-premium-1

De Xperia Z5-serie beschikt over een gloednieuwe grote 1/2.3 Exmor RS for mobile 23MP-sensor en een F2.0 G-lens. Het is voor het eerste sinds de Xperia Z1 dat Sony de cameramodule aanpast in zijn handsets. De camera heeft de snelste autofocus van alle smartphones en phablets, 0,03 seconden, sneller dan je met je ogen kunt knipperen (gemiddeld 0,1 – 0,4 sec.). Door de combinatie van de grote 23MP, de processing-software en de 5x Clear Image Zoom-functie kun je met minimaal kwaliteitsverlies tot heel dichtbij fotograferen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z5 Premium verschijnt in november in Nederland voor een adviesprijs van 799 euro.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.