Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony: Xperia Z5 Premium toont alleen media in 4K

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 15:10 CategorieAndroid

Sony heeft gereageerd op de kwestie dat de Xperia Z5 Premium blijkbaar niet alles in 4K weergeeft. Dat klopt en heeft een reden. En die reden kun je ongetwijfeld al raden: het heeft te maken met de batterijduur.

Xperia Z5 Premium toont alles behalve media in 1080p

Niet lang nadat de Sony Xperia Z5 Premium was aangekondigd, verscheen het verhaal online dat het toestel toch niet alles in 4K zou laten zien, ondanks het feit dat dit wel het eerste 4K-toestel op de markt is. Het heeft even geduurd voordat Sony op de geruchten zou reageren (hoewel die wel steeds hardnekkiger werden), maar nu hebben we wel een officieel antwoord en komen we precies te weten hoe de vork in de steel zit. Wat is namelijk het geval? Het klopt, de Premium toont niet alles in het 4K-beeldformaat.

En dat is uiteraard met reden. Wanneer de phablet namelijk altijd alles in 4K zou tonen, dan zou dat ten koste gaan van de batterijduur en zou je het toestel slechts enkele uren per dag kunnen gebruiken. Niet handig voor een apparaat dat je in je zak meeneemt en eigenlijk heel de dag toegang tot zou moeten hebben. Om er dus voor te zorgen dat je de Sony Xperia Z5 Premium kunt blijven gebruiken zonder hem aldoor te moeten opladen, heeft Sony ervoor gekozen 4K alleen in te zetten wanneer consumenten foto’s en video’s bekijken.

De rest wordt in een lagere resolutie getoond, zoals de interface van Android of een videogame. Mocht je weinig gebruikmaken van de 4K-optie, dan claimt Sony overigens dat de batterij twee volle dagen mee zou moeten gaan – lijkt ons een prima alternatief.

Wil je meer lezen over de Sony Xperia Z5 Premium? Check dan ook onze hands-on met het apparaat.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.