Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z5 Premium voorkomt oververhitting

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2015, 14:43 CategorieAndroid

Sony heeft bekendgemaakt hoe het bedrijf het probleem met oververhitting wil aanpakken voor de Sony Xperia Z5 Premium-phablet. De fabrikant maakt gebruik van twee kleine buizen die de warmte moeten afvoeren van de Snapdragon 810-processor.

Sony Xperia Z5 Premium: zo voorkomt Sony de oververhittingsproblemen

Toen Qualcomm de Snapdragon 810 op de markt had uitgebracht, kwam de mobiele processor al snel in negatief daglicht te staan. De chip zou namelijk veel te snel warm worden en die warmte niet goed kunnen afvoeren, waardoor er oververhittingsproblemen ontstaan. Dit gold voor een aantal smartphones en phablets en vooral de Sony Xperia Z3+ (of Z4) had hier last van. Nu blijkt dat Sony die problemen zo serieus neemt, dat het zelf een klein systeem bedacht heeft om dezelfde problemen in de Z5 en Z5 Premium te voorkomen.

a4c10a14jw1evoxhooab5j20fj09xgm7

Onder de motorkap bevinden zich namelijk twee kleine afvoerbuisjes die ervoor zorgen dat de warmte goed wordt afgevoerd. Zodoende wil Sony ervoor zorgen dat zijn nieuwe Z-productenlijn, waarvan twee smartphones en één phablet verschijnen, niet dezelfde problemen krijgen als de lijn ervoor. Die modellen hebben slechts één enkele buis. Dat bleek niet genoeg, want wanneer je een 4K-video aan het schieten was, dan duurde het enkele minuten voordat het toestel zichzelf uitschakelde. Dat is voor iedereen alles behalve een ideale situatie.

In ons hands-on-artikel kun je lezen wat onze eerste indrukken zijn van de Sony Xperia Z5 Premium. Vlak voordat de IFA in Berlijn, waar we met z’n drieën naartoe zijn gegaan, kondigde Sony de Z5-lijn officieel aan. De Sony Xperia Z5 Premium verschijnt in november in Nederland voor een adviesprijs van 799 euro.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.