Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony Xperia Z5 Ultra verschijnt in maart 2016’

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2015, 9:20 CategorieAndroid

In de afgelopen maanden hebben we de naam Sony Xperia Z5 Ultra al voorbij zien komen, maar dat bleek later de Premium te zijn. Nu doet het gerucht de ronde dat Sony alsnog van plan is een Ultra uit te geven binnen de Xperia Z5-lijn.

Gerucht: toch nog een Sony Xperia Z5 Ultra onderweg

We hebben het hier op Tablets Magazine in het verleden wel eens gehad over de Sony Xperia Z5 Ultra, dat een phablet had moeten worden met een scherm van 5,5 inch of zelfs iets groter. Later werd de naam van dit toestel veranderd, maar uiteindelijk leek het te gaan om de Sony Xperia Z5 Premium (lees de hands-on), die inderdaad een scherm van 5,5 inch heeft gekregen, evenals een 4K-resolutie. Dit toestel moet in Nederland in november verschijnen voor een verwachte verkoopprijs van 799 euro.

Nu blijkt echter dat Sony mogelijk toch nog werkt aan een Sony Xperia Z5 Ultra-model, een phablet met een scherm van maar liefst 6,44 inch. Ook deze phablet zou een 4K-resolutie met zich meekrijgen, evenals een 23 megapixel-camera en een Qualcomm Snapdragon 820-processor. Aangezien dit chip pas aan het einde van 2015 geleverd wordt aan fabrikanten, betekent dat we dit toestel niet eerder dan begin 2016 zullen zien; de geruchten bevestigen dat idee, aangezien er een releasedatum van ‘maart 2016’wordt genoemd.

Als laatste beetje informatie is naar buiten gebracht dat dit toestel een batterij meekrijgt van 4000 mAh. Dat lijkt ons enigszins een vereiste, aangezien je meer met een tablet, dan met een smartphone op zak loopt. Tijdens de IFA in Berlijn hebben het toestel helaas niet gespot, dus is het nu wachten op Sony’s aankondiging.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.