Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Standaard apps op iOS straks mogelijk te verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2015, 9:49 CategorieiPad

Volgens Tim Cook, directeur van Apple, kijkt het bedrijf nu naar de mogelijkheid consumenten de standaard apps op iOS te laten verwijderen. Je weet wel: die applicaties die je nooit opstart en zo snel als mogelijk in een map ver van je homescreen verstopt.

Weg met die standaard applicaties (op iOS)

De directeur van Apple, Tim Cook, heeft aangegeven dat het bedrijf momenteel naar de mogelijkheden kijkt consumenten in staat te stellen de standaard applicaties die je nooit gebruikt te kunnen verwijderen. Daarmee bedoelt Cook apps zoals Compass, Stocks, Podcasts, Tips en meer, maar laat tegelijkertijd ook weten dat je apps als Messages, Safari of Mail niet zou kunnen verwijderen. Het is in elk geval goed om te zien dat een bedrijf als Apple zich hiervan bewust is, zodat we straks mogelijk meer te zeggen hebben over de apps op onze hardware.

Volgens Cook is het echter niet zo simpel als gedacht.

There are some apps that are linked to something else on the iPhone. If they were to be removed they might cause issues elsewhere on the phone. There are other apps that aren’t like that. So over time, I think with the ones that aren’t like that, we’ll figure out a way [for you to remove them].

De meest belangrijke apps zullen dus niet te verwijderen zijn, maar de minder belangrijke mogelijk dus wel. Met elke iteratie van iOS krijgen we er overigens gewoon weer niet te verwijderen apps bij: in iOS 9 krijgen we bijvoorbeeld Nieuws, maar ook de apps waarmee je je smartphone en vrienden kunt vinden. Helaas heeft de directeur niet laten weten wanneer we de mogelijkheid krijgen apps te verwijderen die we niet gebruiken en het ziet er dan ook niet naar uit dat het vanaf vandaag kan, met de release van iOS 9.

Check hier ons overzicht van iOS-apparaten die de upgrade naar iOS 9 kunnen maken.

  • Delen:

Reacties

  1. Bas
    16 september, 2015 om 12:21

    Zag ’t bericht gisterenavond voorbijkomen, geldt toch alleen voor iPhones? Waarom dan een iPad als omslagfoto?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.