Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Teken-app Paper nu ook beschikbaar voor de iPhone

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2015, 10:22 CategorieNieuws

Teken-app Paper is sinds vandaag ook beschikbaar voor de iPhone. Voorheen was de prachtige app alleen te downloaden op de iPad. Ook heeft Paper nieuwe features toegevoegd aan de app. Zo kun je Paper nu ook gebruiken voor to-do lists, en je kunt foto’s importeren. Het idee van alle toevoegingen aan Paper is dat de app niet alleen een teken-app is, maar dat de app alle functies bevat om een project te plannen, zoals de verbouwing van een keuken of het opslaan van inspiratie voor een nieuwe website.

Paper

Paper is een teken-app die in het begin alleen beschikbaar was voor de iPad, maar daar is nu verandering in gekomen. De app biedt verschillende tools waarmee de mooiste tekeningen gemaakt worden. Toen de makers van Paper, FiftyThree, Pencil introduceerden, werd de app gratis gemaakt. Veel mensen begonnen Paper ook te gebruiken voor het brainstormen, waarna Paper Think Kit introduceerde. Daarmee kunnen gemakkelijk wireframes en grafieken getekend worden.

Spaces

Naast het toevoegen van de iPhone-versie is de eerste grote toevoeging die je in Paper ziet de nieuwe manier van organiseren. De notebooks zijn weg, en die hebben nu plaats gemaakt voor spaces. Elke space kun je een naam geven, en delen met anderen. In spaces kun je tekeningen met hetzelfde thema opslaan, maar in de nieuwe update kun je ook een aantal nieuwe soorten documenten toevoegen aan spaces.

Foto’s en lijsten

Zo kun je nu een foto importeren. Op deze foto kun je tekenen, zoals het toevoegen van maten. Daarnaast kun je stukken van een foto highlighten, zodat ze beter opvallen. Bijvoorbeeld een lamp uit een catalogus van een warenhuis die je op het oog hebt. Ook is het mogelijk om lijsten aan te maken. Zo houdt je bij wat je al gedaan hebt voor je nieuwe keuken, website of project.

Nieuw verdienmodel

Sinds Paper gratis is, is het belangrijkste verdienmodel van de app de verkoop van Pencil, FiftyThree’s stylus. Apple introduceerde afgelopen week ook haar eigen stylus, dus dit gaat mogelijk het verdienmodel van FiftyThree beïnvloeden. We weten dat FiftyThree wist van deze nieuwe stylus op de markt, aangezien de app al geschikt is gemaakt om te werken met Apple’s stylus. Wellicht is het toevoegen van een iPhone-versie een stap in de nieuwe richting van het business model van FiftyThree.

  • Paper
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.