Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tien maanden later: Lollipop passeert 20%-grens op Android

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 9:22 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste distributiecijfers vrijgegeven over de verdeling van alle versies van het Android-besturingssysteem. Uit die cijfers blijkt dat Android 5.0 Lollipop wederom in populariteit is toegenomen.

Android Lollipop staat op meer dan 20% van Android-apparaten

Op dit moment bevat één op de vijf Android-apparaten Android-versienummer 5.0 of hoger, zo blijkt uit de statistieken die Google maandelijks over het OS naar buiten brengt. Dat betekent dus dat Lollipop, in vergelijking met vorige maand, wederom een groter marktaandeel heeft weten te behalen. Ook geldt voor het operating systeem dat het wederom de enige is die een hoger percentage heeft gekregen, aangezien alle andere versies van het populaire Android in populariteit zijn gedaald – en dat had ook niet anders gekund, natuurlijk.

lollipop-20-procent

Het is nu tien maanden geleden sinds we voor het eerst kennismaakten met Android 5.0 Lollipop, aangezien de Nexus 9 zo’n tien maanden geleden op de markt verscheen en dat het eerste apparaat was dat Lollipop als software had meegekregen. Zoals altijd geldt voor de cijfers dat alle apparaten vanaf Android-versienummer 2.2 worden meegeteld, aangezien Google Play toen pas werd gelanceerd. Ook is het zo dat alleen de apparaten met toegang tot de digitale winkel van Google voor apps en games worden meegenomen in de telling.

Ondertussen werkt Google aan een nieuwe versie van Android: Android 6.0 Marshmallow. De verwachting is dat deze variant van het besturingssysteem dit jaar nog wordt gelanceerd, als eerste voor Nexus-apparaten.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Buizerd
    09 september, 2015 om 16:19

    Jammer dat men niet registeerd hoeveel (nexus) apparaten weer terug zijn naar KitKat omdat Lolliflop niet werkt op Googles eigen nexus apparaten.
    Ook is het opvallend hoe weinig Samsung updates er naar Lolliflop zijn. Want ook daar heeft men veel problemen met Lolliflop.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.